Vesa Koivistoinen Mercedes

Saturday, 3 October 2020

Tiina Karppi / Yle Ollas kokee, että suomalaiset poimijat ovat yhtä hyviä kuin ulkomaalaiset. – Ulkomaalaisilla on kokemus ja taito, kun he ovat tehneet vuosia töitä tilalla. Siksi he ovat usein myös nopeampia poimijoita kuin suomalaiset. Ei minua loukkaa se, että heitä sanotaan nopeammiksi. Se on luonnollista. Kansalaisuus ei kerro marjanpoimijan nopeudesta. Näin sanoo Haminassa sijaitsevan Lahden Tilan yrittäjä Vesa Poikela. Jos ripeää vauhtia poimii pari päivää, se ei kuitenkaan tarkoita, että jaksaisi pidempään. – Suomalaisilla poimintataidot ovat keskimäärin vähäisemmät. Se on kovaa hommaa, Poikela sanoo. "Palkkaan enemmän suomalaisia, jotta on pelivaraa" Aikaisempina vuosina Lahden tilalla on ollut 20–30 työntekijää Venäjältä ja Ukrainasta. Tänä vuonna tilalle rekrytoidaan 30 uutta työntekijää. Jo valituista työntekijöistä yli puolet on Suomen kansalaisia, ja loput Suomessa oleskelevia ulkomaalaisia opiskelijoita ja koronan takia työttömäksi jääneitä henkilöitä. – Varsinaista rekrytointia ei ole tarvinnut tehdä yli kahteenkymmeneen vuoteen, sillä työntekijät ovat pysyneet hyvin pitkälti samana.

Miten mansikka päätyy pellosta kauppaan? Mansikanviljelijä kertoo

  1. Valaisinkuvut muut varakuvut - Luminum Oy
  2. Suomen mansikkakeisari myy vuodessa marjoja neljällä miljoonalla eurolla –”Mansikanviljelyssä kannattaa olla joko todella pieni tai sitten todella suuri” - Talous | HS.fi
  3. Infrastar Oy - taloustiedot, Y-tunnus ja päättäjät - Finder.fi
  4. Miten mansikka päätyy pellosta kauppaan? Mansikanviljelijä kertoo

– Tällä poimintatahdilla saa noin 11–12 euroa tunnissa. Siihen tulee lomarahat palkan päälle. Nopeuden lisäksi työssä olennaista on tarkkuus ja sorminäppäryys. – Se on se, kuinka silmän ja käden koordinaatio pelaa. Mikä on raaka ja mikä kypsä marja. Marjat täytyy myös poimia hellävaraisesti, etteivät ne kärsi. 8–12 kilogrammaa tunnissa Kouvolan Valkealassa sijaitsevan Aholammen tilan yrittäjä Tommi Tuominen kertoo, että heillä on ollut aikaisemmin yhteensä 20 poimijaa Ukrainasta, Venäjältä ja Thaimaasta. Tänä vuonna tilalle palkataan ensimmäistä kertaa 30–40 suomalaista poimijaa. – On hän sitten suomalainen tai ulkomaalainen, kokemus tuo varmuutta ja nopeutta. Tuomisen mukaan marjojen poiminta vaatii fyysistä kestävyyttä, tarkkuutta ja pitkäjänteisyyttä. Tilalle tähän mennessä palkatut ovat olleet pääosin suomalaisia 15–17-vuotiaita. Tuominen toivoo, että poimijat olisivat motivoituneita. – Lihakset voivat olla kipeitä ennen kuin keho tottuu kyykkimiseen. Perehdyttämiseen varataan aikaa enemmän kuin ennen.

Mehiläiset kuljettavat Prestoppia jaloissaan kukintoihin samalla kun ne pölyttyvät. Tällä hetkellä pelloillamme on 200 mehiläispesää. Yhdessä pesässä voi ahertaa jopa 60 tuhatta mehiläistä! Jokaisessa pesässä asuu myös yksi kuningatar. Jos kuningatar jostain syystä poistuisi pesästään, niin silloin kaikki pesän mehiläiset siirtyisivät sen mukana. Mehiläiset suojelevat kuningatartaan agressiivisesti, eikä mehiläispesien läheisyyteen voi mennäkkään muut, kuin pesien hoitajat suojapuvuissaan. Pesät kerätätään pois, kun kukinta on ohi ja mansikalle tulee raakilevaihe. Mansikkapeltojen mehiläispesistä saatu hunaja on makeaa kuin mansikka!

Mansikanviljelijä Vesa Koivistoinen kertoo kaiken, mitä olet ikinä halunnut tietää mansikanviljelystä. Koivistoisen tilalla Hollolassa on Suomen suurin kasvinsuojeluruisku. IL-TV Kotimainen mansikka on ulkomaisia makeampi Suomen pitkien aurinkoisten päivien ansiosta. Näin sanoo Vesa Koivistoinen, joka on mansikanviljelijä jo kolmannessa polvessa. – Ja neljäs on jo mukana töissä, kertoo Koivistoinen. Koivistoisten mansikkatila oli ensimmäisiä kaupallisia marjaviljelmiä ja se perustettiin jo 1930 - luvulla. Nyt tilan isäntä kertoo Iltalehdelle yksityiskohtaisesti, minkälainen on suomalaisten suosikkimarjan matka taimirekasta myyntirasiaan. – Siitä eteenpäin tyyli on vapaa, Koivistoinen sanoo. Vesa Koivistoinen mansikanviljelijä kolmannessa polvessa. Elle Nurmi Pakastetaimet Suomalaiset mansikat tulevat pääasiassa Suomeen pakastettuina taimina, noin - 1 - asteisina. Koivistoisen mansikantaimet tulevat Hollannista ja Saksasta. Mansikantaimien matka on alkanut jo viime syksynä, jolloin ne on nostettu Euroopan pelloilta.

Katsomo android tv, 2020