Toyota Aygo Kokemuksia

Friday, 2 October 2020

l/100 km 5, 0/3, 6/4, 1 CO 2 -päästö g/km 95 Kiihtyvyys 0-100 km/h s. 14, 2 Huippu- nopeus km/h 160 Mitat (pituus/ leveys/korkeus/ akseliväli) mm 3455/1615/ 1460/2340 Omamassa kg 850 Kokonais- hinta euroa 14 124, 15 Juha Partanen

Toyota aygo kokemuksia

Maantiellä Aygo kulkee paremmin kuin auton koon perusteella voisi kuvitella, se on suuntavakaa ja leppoisa ajettava. Vasta kun vauhtia on toistasataa, moottoritien epätasaisuudet alkavat hyppyyttää lyhytakselivälistä pikku-Toyotaa. Ajettavuus ei kuitenkaan kärsi, vain mukavuus. Ennen kaikkea mukavuutta kuitenkin verottaa monien pikkuautojen tapaan tiemelu, joka Aygossakin alkaa matka-ajossa tuntua aikaa myöten rasittavalta. Mutkaisella kantatiellä Aygon kuljettajalla on varsin hyvä tuntuma tiehen. Talviliukkailla Aygo on eloisa ajettava. Alusta on viritetty niin, että lievän aliohjautumisen saa käännettyä takapyöräluisuksi, mutta pidon raja on järkevällä vauhdilla hyvin tunnistettavissa. Pitävämmällä kelillä Aygo tuntuisi nojaavan tavallista voimakkaammin ulkokaarteen puoleiseen takapyörään, mikä tuo ajamiseen hiukan takavetoisen tuntua. Rauhallisesti mutta luontevasti reagoiva ohjaus sopii Aygon tapaiseen autoon. Se on helposti hallittavissa, jopa hauska ajaa – äkkinäinen terävyys tekisi arkisesta ajokista rasittavan.

Julkaistu: 13. 6. 2018, Päivitetty: 14. 2018 14. 45 Pienet A-segmentin autot eivät Suomessa myyntimäärillään juhli, mutta mahdollisimman edullista uutta autoa etsivälle ne tarjoavat moneen käyttötarpeeseen riittävät ominaisuudet. Mallisukupolvensa puolivälissä kulkeva Toyota Aygo koki facelift-päivityksen, jonka tärkeimmät uudistukset liittyvät turvavarusteluun, ajettavuuteen sekä tietoviihdejärjestelmään. Pieni yksilitrainen ahtamaton bensiinimoottori pörisee liikkeelle lähdettäessä melkoisen voimakkaasti varsin vaatimattomalla 72 hevosvoiman teholla. Vääntöä Aygon ainoasta moottorivaihtoehdosta irtoaa enimmillään 93 Nm:n verran, joten varsinaisesta voimapesästä ei voida tässä tapauksessa puhua. Aygo hoitaa kuitenkin perustehtävänsä mallikkaasti ja kuljettaa koeajossa kahden aikuisen kuormaa läpi polkupyöräilijöiden valloittaman Kööpenhaminan. Kaupungissa pieni auto on omimmillaan, mutta uudistetun ohjauksen ansiosta Aygolla ajelee aiempaa vakaammin myös maantievauhdeissa. Tuulenpuuskat tarraavat Toyota-malliston pienimpään malliin varsin voimakkaasti ja ajomelu tuntuu kasvavan kovemmissa vauhdeissa melko kovaksi.

Toyota yaris kokemuksia

Valmistajan kehuista huolimatta Aygo ei tunnu taajamissa niin ketterältä kuin ulkomittojen perusteella luulisi, mitään erityistä etua alle 3, 5 metrin pituudesta ei kaupunkipyörityksessä huomaa. Ylämäessä vaihdettava alaspäin Taajama-ajossa Toyota Aygo on pirteä ajokki, tuhannen kuution koneen teho ja vääntö riittävät hyvin. Sen sijaan satasen vauhdissa maantiellä kolmisylinterisen voimanlähteen puhdittomuus tulee esiin. Moottorin suurin vääntömomentti ilmenee korkealla, 4300 kierroksella minuutissa, ja heikon alaväännön vuoksi Aygo ei jaksa viitosvaihteella kiihtyä ylämäessä. Vauhti alkaa pudota vaikka kaasupoljinta kuinka polkisi ja on pakko vaihtaa pienemmälle. Mutta kun kone kiertää 2500 – 3000 kierrosta minuutissa Aygo liikkuu iloisesti ja ylämäissä kierrokset on hyvä pitää 3000:n yläpuolella. Mutkaisella kantatielläkin ajaminen on mukavinta, kun käyttää aktiivisesti vaihteita. Kolmos- ja nelosvaihteilla vetoa riittää ja Aygo pysyy hyvin käsissä. Kierrosten käyttämisestä huolimatta Aygo kulutti reipastahtisessa koeajossa vain 5, 3 litraa/100 km eli aika lähelle valmistajan ilmoittamaa kaupunkiajon kulutuslukemaa.

  • Toyota aygo kokemuksia
  • Toyota aygo kokemuksia manual
  • Toyota auris kokemuksia
  • Tekniikan Maailma
  • Toyota AYGO tyyppiviat | Autotie
  • Kaunis valkoinen voikukka nurmikolla Tapetti • Pixers® - Elämme muutoksille

Ajoneuvot | Koeajo | Vuoden Auto Suomessa 2015 | 7. 10. 2014 1. 0 VVT-i x-cite Toyota etsii uutta nuorekkaampaa linjaa, toivottavasti vanhoja uskollisia asiakkaita ei unohdeta samalla. Hyvää: pirteys, kulutus, ohjaus. Huonoa: takatilat, tavaratila. Toyota Aygo on jo kohta kymmenen vuotta ollut yksi myydyimmistä A-segmentin pikkuautoista Suomessa. Nyt näppäryys ja helppokäyttöisyys on säilytetty, mutta uudella ilmeellä ja monipuolisemmilla personointimahdollisuuksilla. Kirkasvärisiä somisteosia ulko- ja sisäpuolella voi vaihtaa myöhemminkin. Tuttu perusrakenne Toyota Aygo on tehty edellisen mallin pohjalevylle, vain raideleveyttä on kasvatettu sentillä. Keulan piteneminen parilla sentillä ja katon madaltaminen sutjakoittavat olemusta. Pyörien sijoitus aivan korin kulmiin ja tehokas tilankäyttö mahdollistavat kohtuulliset tilat neljälle vain 3, 5-metriseen kaupunkisukkulaan. Pitkällekin kuskille tila riittää, mutta ajoasento jää kaipaamaan ratin etäisyyssäätöä ja säädettävää niskatukea.

Katsomo android tv, 2020