Kertomus Sokeudesta Elokuva

Saturday, 3 October 2020

YLE TV1 11. 50 Seniori työssä 12. 05 Kotiin takaisin 12. 50 Musta rakkaus IMDb 6, 0 14. 28 Muisti: Punalipun kantajat 15. 00 Ylen aamun parhaat 15. 50 Tanskan aarteenmetsästäjät 16. 20 Pokka pitää 16. 50 Novosti Yle 16. 55 Yle Uutiset viittomakielellä 17. 00 Yle Uutiset 17. 06 Yle Uutiset alueeltasi 17. 10 18. 00 18. 12 Yle Uutiset Uutis-Suomi 18. 20 8 minuuttia 18. 30 Eränkävijät 19. 00 Historia: Franco - unohdettu diktaattori 20. 00 Hyvissä aikeissa 20. 30 20. 55 Urheiluruutu 21. 00 A-studio 21. 35 Perjantai-dokkari: Btw, mä en oo tyttö 21. 50 21. 55 22. 05 Tulen morsian 22. 50 Prisma: Miten välttää syöpä 23. 35 Perhe, joka riskeerasi kaiken 00. 20 Uutisikkuna YLE TV2 11. 30 Roskasta ruoaksi 12. 10 Lääkärit vastaan internet Tanskalainen maajussi 13. 20 Luontomatkalla 14. 20 Unelmakoti 15. 20 Virtuaalitreffit Jumppahetki: Tasapaino ja voima 16. 00 Rakkauden koodi 16. 30 Uusi päivä 17. 01 Pikku Kakkonen Kätevän emännän juhlat 18. 25 Suomi-viihteen klassikot 18. 26 Suomi-viihteen klassikot: Timo Kahilainen ja Eeva Litmanen 18.

Blindness – elokuvan arvostelu | Episodi.fi

  1. Kuutamolla elokuva
  2. Suomalainen lukupiiri - Kirja + filmatisointi 2019: Kertomus sokeudesta (kirja) Showing 1-11 of 11
  3. Kertomus sokeudesta elokuva suomeksi
  4. Anastasia elokuva
  5. Kertomus sokeudesta (Keltainen kirjasto) :: José Saramago - Risingshadow
  6. Dr martens nilkkurit boots
  7. Lähi idän maath
  8. Rakkaus on koira helvetistä: José Saramago: Kertomus sokeudesta

0 Suomenkielinen kertomakirjallisuus (ykl 84. 2) Aiheet Blind → Fiction. Blindness Fictional Works Disease Outbreaks Hospitals, Psychiatric Literature, Modern Medicine in Literature epidemiat sokeus epidemier blindhet Lisätiedot José Saramago; suomentanut Erkki Kirjalainen ISBN 951-31-0902-X sidottu Tämän aineiston tarjoaa Helka-kirjastot Ota yhteyttä Saatavuustiedot Arvostelut ( 2) MARC-näyttö Share Whatsapp Saatavuustiedot

Kertomus sokeudesta (José Saramago) | Kirjavinkit

Kärpästen herran kaiku soi vahvana. Kauheimmillaan tarina on, kun yksinvaltiaiksi julistautunut ryhmä ottaa kaiken ruuan hallintaansa ja jakaa sitä muille vain rahaa vastaan. Kun raha loppuu, siirrytään arvoesineisiin. Kun niitäkään ei enää ole, käydään kauppaa sillä mitä on jäljellä. Synkin kohtaus on hirveä, lähes sietämätön, vaikka paljon mitään ei näytetä. Onneksi niin. Kun mainitsin, että Blindness ei välttämättä ole hyvä elokuvasovitus, tarkoitin että luultavasti monia kirjassa käsiteltyjä teemoja on jäänyt pois, ehkä kirjailijan äänikin on muuttunut. Ihmiset, joiden makuun luotan, sanovat Kertomuksen sokeudesta olevan hieno, monitasoinen ja filosofinen kirja. Kenties jotain kirjalle ominaista on tippunut tai tiputettu pois, mutta sillä ei mielestäni ole väliä, sillä Blindness on elokuvana onnistunut. Iso osa ansioista voitaneen sälyttää Fernando Meirellesin harteille. Ohjaaja on toteuttanut Don MacKellarin käsikirjoituksen tyylikkäästi, löytänyt hyvät näyttelijät – Julianne Moore on ilmiömäinen – ja kehittänyt elokuvaaja César Charlonen kanssa tavan esittää sokeuden elokuvallisesti.

Kertomus sokeudesta 3 journalers for this copy... Kirja tuntui aluksi mielenkiintoiselta, mutta alkoi jossakin vaiheessa käydä pitkästyttäväksi ja jopa ahdistavaksikin. Tarina kertoo uudesta sairaudesta, joka tekee ihmiset sokeaksi. Tauti saavuttaa pian epidemian mittasuhteet, ja viranomaiset ovat vaikeuksissa. He yrittävät hillitä epidemiaa sulkemalla ihmisiä karanteeniin, joissa sokeat johdattavat sokeita ja ihmisluonnon kaikki kamalimmat piirteet tulevat esiin. Ihmisten raadollisuus on välillä todella ahdistavaa ja kuvottavaa. Tavallaan ihailen kirjailijan taitoa kehitellä mahdollisia kauheuksia, mutten kyllä yhtään nauttinut niiden lukemisesta. Sokeus on ilmeisestikin vertauskuvallista. En kyllä tajunnut mitä kirjailija halusi sillä kertoa. Muutenkin kirja herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. tartuin kirjaan bc-tapaamisessa, kun se oli aikansa pyörinyt pöydällä edessäni. olen törmännyt saramagoon eri yhteyksissä, mutta en ole lukenut yhtään hänen kirjaansa. vielä. hui, jos en näkisi niin en uskoisi, että tämä kirja odotti lukemista lähes vuoden... pääsin kuitenkin kertomuksen loppuun, ja on sanottava, että kokemus oli sekä miellyttävä että epämiellyttävä.

Jose Saramago : Kertomus sokeudesta - Fantasia, scifi, kauhu - Kaunokirjallisuus

Skip to content Kaupungissa puhkeaa yllättäen suuri sokeusepidemia. Syytä sairauteen ei tiedetä, yhtäkkiä ihmiset vain alkavat nähdä kaiken kirkkaan valkoisena. Hallitus reagoi nopeasti: sokeuteen sairastuneet ja heidän kanssaan lähikontaktissa olleet vielä näkevät toimitetaan eristykseen vanhaan hylättyyn mielisairaalaan. Sokeille luvataan toimittaa ruokaa päivittäin, mutta ei muuta. Armeija valvoo portilla, ja karkuun yrittävät ammutaan. Sokeita tuodaan jatkuvasti lisää, kunnes rakennus on ääriään myöten täynnä. Sisällä rakennuksessa alkaa täysi kaaos, kun toisiinsa törmäilevät sokeat yrittävät selvitä jokapäiväisestä elämästään. Syntyy valtaa tavoittelevia voimaklikkejä, ja rankka eloonjäämistaistelu on valmis. Tapahtumia seurataan näkönsä jostain syystä säilyttäneen silmälääkärin vaimon kautta. Vaimo halusi seurata ensimmäisten joukossa sokeutunutta miestään eristykseen, ja hän huijaa alusta lähtien olevansa sokea. Hänen silmänsä näkevät mielisairaalan mielettömyydessä sellaisia asioita, joita hän ei olisi uskonut joutuvansa kohtaamaan.

Kertomus sokeudesta vakuutti minut lopullisesti Saramagon neroudesta. Jos ylipäätään lukee kirjoja, on rikos jättää tämä kirja lukematta. Huolettomin mielin siihen ei kannata tarttua, sillä teksti tulee iholle: toista yhtä fyysistä, pelottavaa ja paikka paikoin kuvottavaa teosta en muista. - Juha Itkonen, Image 2007/8 Kaupungissa riehuu outo epidemia. Ihmiset alkavat nähdä pelkkää valkoista. Jotta sairauden leviäminen voitaisiin estää, sokeille perustetaan reservaatteja. Näkevien pelko sokeutumisesta ajaa inhimillisyyden ohi. Reservaateissa syntyy eloonjäämistaistelu. Tilannetta seurataan silmälääkärin vaimon kautta, joka on näkevänä seurannut sokeutunutta miestään eristykseen. Pariskunnan ympärille muodostuu pieni ystävien piiri, joka yrittää säilytttää ihmisyytensä kaaoksen keskellä. Vaimo on ainoa joka näkee reservaatin alennustilan. Ennen pitkää hän alkaa toivoa olevansa itsekin sokea, mutta halu auttaa muita pitää hänet vahvana. Lukija on samassa asemassa kuin ainoa näkevä, todistamassa tapahtumia joihin ei voi vaikuttaa.

Elokuva maailma

Lopputuloksena tulen samaan päätelmään kuin leffa-ketjussa mainitsinkin: vanhan sedän fantasia nuoren ja viehättävän naisen valloittamisesta. Saramagoa lukiessa ei tullut se tuntu, että edellä mainitsemani kuvio olisi tietoisesti laadittua, vaan se rakentuu taustalle vääjäämättä kun hän keskittyy tuohon "viehättävä nainen & jo eräpäivänsä nähnyt mies" -kuvioon. Hän ei voi pitää tarinaa puhtaana eikä tunne ansaitsevansa kaunista fantasiaa, joten kaikki tämä karuus. Tiedättehän se osuva lausuma, että hyvä kirja paljastaa totuuden hahmoistaan mutta huono kirja totuuden kirjoittajastaan. Sellainen tuntuma tuli, kun henkilöille ei annettu kuin irrallisia määritteitä.

Kertomus sokeudesta (2008) Fernando Meirelles (UUSI) - Huuto.net

Kertomus sokeudesta on ensimmäinen lukemani Saramagon teos, mutta enpä usko sen jäävän viimeiseksi. Suosittelen! Hannu Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit » Aikaisempia kirjavinkkejä Ladataan lisää luettavaa...

Kertomus sokeudesta Ensaio sobre a cegueira Alkuperäisteos Kirjailija José Saramago Kieli portugali Genre dystopia Julkaistu 1995 Suomennos Suomentaja Erkki Kirjalainen Kustantaja Tammi 1997 Ulkoasu sidottu Sivumäärä 371 ISBN 951-31-0902-X Sarja: Keltainen kirjasto Seuraava Kertomus näkevistä Löydä lisää kirjoja Kirjallisuuden teemasivulta Kertomus sokeudesta (alkuteos: Ensaio sobre a cegueira) on Nobel-palkitun portugalilaisen kirjailija José Saramagon (1922–2010) kuuluisimpia romaaneja. Kertomus sokeudesta ilmestyi portugaliksi nimellä Ensaio sobre a cegueira ("Essee sokeudesta") vuonna 1995. Suomeksi teos ilmestyi Erkki Kirjalaisen kääntämänä vuonna 1997. Teoksessa esiintyvä sokeus nähdään yleensä allegoriana, minkä myös kirjailija itse on myöntänyt. [1] Fernando Meirelles on ohjannut kirjan pohjalta elokuvan Blindness vuonna 2008. Juoni [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Romaani käsittelee nimeämätöntä aluetta, jonka asukkaiden keskuuteen leviää sokeus. Sokeutuneilla ei ole silmissään mitään näkyviä vaurioita, mutta he näkevät vain pelkkää valkoista.

Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi. Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta. Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa. kuvaus Kaupungissa riehuu outo epidemia. Ihmiset alkavat nähdä pelkkää valkoista. Jotta sairauden leviäminen voitaisiin estää, sokeille perustetaan reservaatteja. Näkevien pelko sokeutumisesta ajaa inhimillisyyden ohi. Reservaateissa syntyy eloonjäämistaistelu. Tilannetta seurataan silmälääkärin vaimon kautta, joka on näkevänä seurannut sokeutunutta miestään eristykseen. Pariskunnan ympärille muodostuu pieni ystävien piiri, joka yrittää säilyttää ihmisyytensä kaaoksen keskellä. Vaimo on ainoa joka näkee reservaatin alennustilan. Ennen pitkää hän alkaa toivoa olevansa itsekin sokea, mutta halu auttaa muita pitää hänet vahvana. Lukija on samassa asemassa kuin ainoa näkevä, todistamassa tapahtumia joihin ei voi vaikuttaa. Pessimistisestä pohjasävystään huolimatta tarina ei lietso toivottomuutta: ystävyys, solidaarisuus ja epäitsekkyys synnyttävät pieniä onnenhetkiä.

Katsomo android tv, 2020