Lassila Tikanoja Sähköposti

Friday, 2 October 2020
  1. Uef sähköposti

Toivomme joustavuutta muuttuvien tilanteiden varalle ja sosiaalista pelisilmää asiakaskohtaamisissa sekä tiimityöskentelyssä. Mitä tarjoamme sinulle? Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtävän osana arjen sankareiden pataljoonaa. Panostamme työturvallisuuteen ja osaamisen kasvattamiseen. Työntekijöiden hyvinvoinnista huolehdimme tarjoamalla laajan työterveyshuollon sekä kattavan sairauskassan, joka korvaa lääkäri- ja apteekkikuluja. Saat myös mukavan esimiehen sekä suuren yrityksen mukanaan tuoman luotettavuuden ja turvan. Kiinnostuitko? Odotamme innolla hakemustasi! Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana ja olemme valmiit etenemään rekrytoinnissa heti nohevan henkilön löydyttyä. Työn alkupäivämäärä on sopimuksen mukaan. Jos jokin asia jäi mietityttämään, saat lisätietoa tehtävästä asiakasryhmän päällikkö Jari Sinkkoselta, +358504010989.

Uef sähköposti

Alkuperäinen julkaisupäivä 4. 6. 2020 Pidätkö aktiivisesta ja vaihtelevasta työstä? Haluatko olla mukana toteuttamassa kiertotaloutta käytännössä? Ammattilaistiimimme Vantaalla etsii nyt joukkoonsa KIINTEISTÖNHOITAJAA kokoaikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. Tässä tehtävässä työskentelet kohdevastaavana kiinteistönhoidon tehtävissä asiakaskohteessamme Vantaan Martinlaaksossa. Työ sisältää kiinteistöhuollon perustehtäviä sekä erilaisten nostinten ja trukkien ajoa. Töitä tehdään arkisin päivävuorossa ja tehtävässä on mahdollisuus myös päivystystöihin, ja päivystysvuorossa olet valmis toimimaan kaikkina vuorokauden aikoina. Ketä etsimme? Sinulta löytyy kokemuksen kartuttama varma ote kiinteistönhoidon tehtävistä. Edellytämme sinulta koneajotaitoa, B-ajokorttia sekä suomen kielen suullista ja kirjallista osaamista. Sisätöitä tehdessäsi tarvitset teknistä näppäryyttä ja huolellisuutta, sillä töitä tehdään useimmiten itsenäisesti. Arvostamme aiempaa teknistä kokemusta esimerkiksi LVI- tai sähköpuolelta.

  1. Vakka suomen sanomat kuolinilmoitukset
  2. Etusivu - Sosiaali- ja terveysministeriö
  3. Tuloksista toimenpiteisiin johdon esimerkillä | Lassila & Tikanoja
  4. Play kauppa ei toimi code
  5. Office 365 sähköposti

Kotisivut ovat nähtävillä osoitteessa. Yrityksellä on seuraavat sosiaalisen median profiilit: Facebook, Twitter, LinkedIn. Yrityksellä on tällä hetkellä 85 avointa työpaikkaa Duunitorilla, katso kaikki avoimet työpaikat.

Lassila & Tikanoja Oyj avoimet työpaikat (85) Lassila & Tikanoja Osa-aikainen siivooja Savonlinnaan Uusi Etelä-Savo – Julkaistu 9. 7. Ilta-/yösiivooja bussien siivoukseen Varsinais-Suomi Osa-aikainen siivooja Loimaalle Kokoaikainen siivooja koulukohteeseen Loimaalle Siivouksen kesätuuraaja Porvooseen Helsinki Julkaistu 8. 7. Katso myös nämä Tekninen myyjä Lahti Palvelu-/Järjestelmäteknikko Mikkeli Julkaistu 1. 7. Kirvesmies Kuopioon Kuopio Julkaistu 24. 6. Vastaava työnjohtaja Suonenjoki Julkaistu 23. 6. Arkkitehti kaupunkisuunnittelutehtäviin Tampere Julkaistu 15. 6. Leipuri Turku Lähihoitaja ONNI hoivaan Lappeenranta Yhteystiedot Käyntiosoite Valimotie 27, 00380 HELSINKI +35810636111 Nettisivu Lassila & Tikanoja Oyj on julkinen osakeyhtiö, jonka päätoimiala on tavanomaisen jätteen keruu. Vuonna 2019 yrityksen Lassila & Tikanoja Oyj liikevaihto oli 563, 1 milj. euroa. Vuonna 2018 liikevaihto oli 556, 3 milj. euroa. Liikevaihdon muutos edellisvuoteen verrattuna oli +1%. Tilikauden tulos vuonna 2019 oli 28, 2 milj. euroa.

Työvoiman hallinta ja johtamisen kehittäminen ovat kaksi Lassila & Tikanojan viidestä jatkuvasta strategisesta ohjelmasta. Yhtenäisen organisaatiokulttuurin luominen ja henkilöstötutkimusten tehokkaan toteutuksen varmistaminen saattavat kuulostaa haastavilta tavoitteilta. Henkilöstöjohtaja Kirsi Materon mukaan nämä haasteet voidaan nähdä mahdollisuutena entisestään vahvistaa työntekijöiden omistautumista. "Koska työntekijämme pääsääntöisesti työskentelevät asiakkaidemme tiloissa, etäisyys heidän esimiehiinsä saattaa olla suuri. Useimmilla työntekijöillä ei ole pääsyä sähköpostiin tai internetiin, eikä heillä ole työpuhelimia. On selvää, että meidän kunnianhimoista strategiaamme toteutetaan haastavissa olosuhteissa – tarvitaan erityistoimenpiteitä. " Toimenpidesuunnitelma varmistaa halutun kehittymisen suunnan Kehityssuunnitelman tehokkaan toteutuksen ensimmäinen etappi olikin varmistaa, että yrityksen johdon huomio ja kiinnostus olivat riittävällä tasolla. Matero korostaa, että L&T:llä henkilöstötutkimusta, sen tuloksia ja toimenpidesuunnitelmaa pidettiin prioriteettina.

Kirjaudu sisään - Lassila ja Tikanoja Oy suomi English svenska русский Kirjaudu sisään Sähköposti Salasana Unohditko salasanasi? Muista minut

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka yhdessä asiakkaidensa kanssa on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Tarjoamme asiakkaillemme kiinteistö-, ympäristö-, teollisuus- sekä uusiutuvien energialähteiden palveluita. Meitä L&T:läisiä on yhteensä noin 8000, joista noin 7000 työskentelee ympäri Suomen. Työntekijöitämme on lisäksi Ruotsissa ja Venäjällä. Palvelualan yrityksenä työllistämme ihmisiä tulevaisuudessa yhä enemmän. Työntekijöidemme ikähaitari on laaja, koska työtehtävämme sopivat niin osa-aikatyöksi opiskelijalle tai eläkeläiselle kuin vakinaista työtä hakevalle perheellisellekin. L&T:llä on 400 erilaista ammattinimikettä ja monipuolisia työmahdollisuuksia niin työntekijä- kuin toimihenkilötehtävissä eri toimialoilla siivouksesta jätehuoltoon sekä markkinoinnista laskentatoimeen. Isona talona tarjoamme myös monenlaisia urapolkuja. Polku voi johdattaa vaativampiin tehtäviin tai jopa toimialalta toiselle – meillä voi edetä siivoojasta palveluesimieheksi tai ammatinvaihdon houkutellessa vaikkapa siivoojasta palkanlaskijaksi.

"Yrityksen johto tiedostaa, että henkilökunta on alallamme tärkein voimavara. Siksi heidän omistautumisensa ja motivaationsa eteen on tehtävä kaikkensa. Tämän seikan ymmärtäminen kaikilla organisaation tasoilla on todella myötävaikuttanut menestykseemme. " Toinen avain tulosten jalostamiseen yrityksen eduksi oli yksiköiden esimiesten briiffaaminen ja koulutus kehitystoimenpiteiden johtamiseen omissa yksiköissään. Vaikka tämä vaatikin hieman lisäponnisteluja, oli se Materon mukaan yksi onnistumisen kulmakivistä. "Halusimme toimittaa viestin jokaiseen yksikköön yhdenmuotoisena – yksiköiden päälliköille annettiin viestintäpaketteja, joiden työkaluilla voidaan selittää tutkimustuloksia ja kouluttaa esimiehiä. Jokainen yksikkö dokumentoi omat kehittämissuunnitelmansa, joita nyt toteutetaan ja seurataan. " Jotta positiivinen kehitys pysyisi oikeilla raiteillaan, seuraava tutkimuskierros on jo aikataulutettu. Tulokset ovat olleet rohkaisevia. Vastausprosentti on noussut työtyytyväisyyden rinnalla.

Katsomo android tv, 2020