Kuluttaja Asiamies Helsinki

Saturday, 3 October 2020

Siihen liittyy tietysti sellainen riski, että voidaanko lentoja oikeasti toteuttaa. Eli ei kannata lähteä ostamaan tulevaisuuteen lentoja? Tässä vaiheessa odottaisin, miten tämä tilanne etenee ja missä vaiheessa rajat aukeaa. Jos on pakko miettiä lennon ostamista, miten kannattaa ostaa? Jos on ihan pakko ostaa lento, sitten harkitsisin tässä vaiheessa lentolippuja, joissa on peruutus- ja vaihtomahdollisuus. Kuluttaja-asiamies Katri Väänänen muistuttaa, että luottokorttiyhtiö on velvollinen palauttamaan rahat, jos asiakas ei saa ostamaansa palvelua tai tavaraa. Handout / Lehtikuva Eilisessä tiedotteessa otitte kantaa erityisesti Norwegianin tilanteeseen, miksi? Norwegian ei ole meidän havaintojen mukaan kertonut tarpeeksi selvästi kuluttajille, että silloin kun yhtiö peruuttaa lennon, kuluttajalla on aina oikeus rahan palautukseen. Sen sijaan Norwegian hyvin voimakkaasti tarjoaa omia lentopisteitään. Tässä tilanteessa kuluttajalla voi olla epätietoisuutta, mitkä ne oikeudet ovat. Mitkä kuluttajan oikeudet siis ovat tällaisessa tilanteessa?

Kuluttaja asia miles helsinki to washington dc

Julkaistu 23. 09. 1998 17:27 Kuluttaja-asiamies ei hyväksy kaavailuja, että myös julkisyhteisöjen saatavat, kuten maksamattomat terveyskeskusmaksut, voitaisiin antaa yksityisten perimistoimistojen hoidettaviksi. Kuluttaja-asiamiehen mukaan Suomessa peritään pohjoismaisittain korkeita perimiskuluja. Yksityisten perimistoimistojen perimät kulut voivat nopeasti kohota satoihin markkoihin velkapääoman suuruudesta riippumatta. Eduskunnan käsittelyssä parhaillaan olevan perintälakiesityksen mukaan perimiskulujen pitäisi olla kohtuulliset. Kuluttaja-asiamiehen mielestä kulujen pitäminen kohtuullisena on lähes mahdotonta, jos kaikki perimistoimistot laskuttavat suunnilleen yhtä suuria kuluja. Perimistoimistot eivät joudu kilpailemaan kuluttajilta perittävillä kuluilla, sillä velkoja ei valitse toimistoa sen mukaan, millaisia kuluja velalliset joutuvat maksamaan. Perintätoimistot ovat esittäneet hyviä tuloksia perinnästään ja toisaalta ulosottoa pidetään tehottomana. Perintätoimistojen tehokkuus perustuu kuluttaja-asiamiehen mukaan siihen, että raskaastikin velkaantuneetkin maksavat perintätoimistoille pelätessään uusia seuraamuksia.

© Lehtikuva Muun muassa sosiaalisessa mediassa tehtyihin kuluttajansuojarikkomuksiin voidaan jatkossa puuttua uusin keinoin. Lehtikuva / Martti Kainulainen Kuluttaja-asiamies voi jatkossa määrätä poistettavaksi verkkosivuilta tai sosiaalisesta mediasta kuluttajansuojasäännöksiä rikkovan lainvastaisen sisällön. Myös pääsyä tietylle verkkosivulle voidaan estää tai rajoittaa. Kuluttaja-asiamies voi lisäksi jatkossa määrätä, että kuluttajille annetaan varoitustekstejä verkkosivuilla. Kuluttaja-asiamiehen tiedotteen mukaan verkkoon liittyvien uusien valvontakeinojen tavoitteena on puuttua huijausyrityksiin. Viraston johtaja Outi Haunio-Rudanko sanoo, että uudet valvontakeinot ovat tervetulleita, sillä kuluttaja-asiamiehen keinovalikoimaa on pidetty jo pitkään puutteellisena. - Kuluttaja-asiamiehen toiminnan lähtökohta on edelleen neuvottelu elinkeinonharjoittajien kanssa. Vaikka valvontakeinot laajenevat, asiat hoidetaan jatkossakin ensisijaisesti neuvotteluteitse, hän sanoo tiedotteessa. Kuluttaja-asiamies voi jatkossa pyytää poliisilta virka-apua Aiemmin kuluttaja-asiamiehen keinovalikoimassa ei ole ollut suoraa taloudellista seuraamusta lain rikkomisesta.

Silloin kun lentoyhtiö peruuttaa lennon, EU:n asetuksen mukaan kuluttajalla on aina oikeus saada rahojen palautus. Ei ole siis pakko hyväksyä lahjakortteja tai lentopisteitä. Finnairkin tarjoaa lahjakortteja. Kannattaako niihin tarttua vai ottaa rahana? Tietysti se on viime kädessä kuluttajan harkinnassa, mutta kun siihen rahan palautukseen on oikeus, sitä kannattaa sen takia harkita. Koska emme tiedä milloin tilanne normalisoituu, ei ole myöskään tietoa siitä, milloin lahjakortti on oikeasti hyödynnettävissä. Nyt kun lentoyhtiöt ovat vaikeuksissa, pitääkö kuluttajien olla tavallista varovaisempia ja jos pitää, miten? Tässä tilanteessa harkitsisin sitä, kannattaako ostaa lentoja ja kannattaa tietysti seurata yhtiöiden taloudellista tilannetta. Koronan lisäksi taloudellisella tilanteella on vaikutusta siihen, toteutuuko ne lennot oikeasti. Mikä kuluttajan asema ylipäätään on, jos koronan takia ei lennetä? Jos lentoyhtiö peruuttaa lennon, EU:n asetuksen mukaan kuluttajalla on aina oikeus saada rahansa takaisin täysimääräisesti eli lahjakortteja tai lentopisteitä ei ole pakko hyväksyä.

Finnair tarjoaa rahojen palautuksen sijasta lahjakortteja kymmenen prosentin bonuksella. Norwegianin lentopisteistä lisäetua tulisi kaksikymmentä prosenttia. Finnairin kone Helsinki-Vantaalla keskiviikkona. Tiina Jutila / Yle Moni lentoyhtiö on joutunut historiansa kovimpaan kriisiin: lennot on peruttu, työntekijöitä irtisanotaan tai lomautetaan ja koneet ovat maassa, ehkä pitkään. Kuluttajille kriisi ei välttämättä ole lainkaan yhtä suuri. Kuluttaja-asiamies Katri Väänäsen mukaan kuluttajan asema on suhteellisen vahva, jos lentoyhtiö peruu lennon. Asiakkaalla on aina oikeus täysimääräiseen rahojen palautukseen. Konkurssitapauksissa rahat voi saada takaisin luottokorttiyhtiöltä. Väänänen kehottaakin kuluttajia harkitsemaan tarkoin, ottaako rahojen sijasta lentopisteitä tai lahjakortin. Hänen mukaansa uusia lentoja ei nyt kannata varata, ainakaan ilman peruutusturvaa. Monet lentoyhtiöt ovat vaikeuksissa. Miten kuluttajien nyt pitäisi varata lentoja? Tässä tilanteessa kannattaa harkita, ostaako niitä lentoja.

Elisa korostaa jatkossa kuluttaja-asiamiehen edellyttämällä tavalla liittymien ominaisuuksissa, että ne toimivat 4G-liittyminä, kunnes 5G-verkko on yleisesti Elisan asiakkaiden käytössä. MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA) Kuluttajansuojalain mukaan markkinoinnissa ei saa antaa totuudenvastaisia tietoja, jos ne ovat omiaan saamaan kuluttajan tekemään ostopäätöksen, jota tämä ei muuten olisi tehnyt. Elisan markkinointi esitti liittymät 5G-liittyminä, vaikka 5G-verkko ei vielä ole käytössä eikä siinä voi käyttää kuluttajaliittymiä. Tosiasiassa liittymät toimivat 4G-verkossa, kunnes 5G-verkko on yleisesti Elisan asiakkaiden käytössä. Kuluttajille ei myöskään ole tarjolla 5G-laitteita, jotka hyödyntäisivät 5G-ominaisuuksia. Elisalla on Viestintäviraston myöntämä radiolupa 5G-tekniikan testaamiseen, ja se kertoi kesäkuun lopulla avanneensa jo kaupallisen 5G-verkon – ensimmäisenä maailmassa. Valtakunnallisesti 5G-verkon rakentaminen on kuitenkin alkamassa vasta varsinaisten lupien myöntämisen jälkeen, minkä on arvioitu ajoittuvan syksyyn 2018.

Heikki Jantunen | 20. 06. 2017 | 10:11 Kuluttaja-asiamies on kiinnittänyt huomiota puhelinoperaattori Moi Mobiilin peruuttamisehtoihin. Kuluttaja-asiamies kertoo, että Moi Mobiilin peruuttamisehtojen mukaan asiakkaalla ei ollut peruuttamisoikeutta, jos liittymä tai muu palvelu oli aktivoitu tai otettu käyttöön. Kuluttajansuojalain mukaan kuluttajalla on kuitenkin oikeus peruuttaa etämyyntisopimus ilmoittamalla siitä elinkeinonharjoittajalle viimeistään 14 päivän kuluttua palvelusopimuksen tekemisestä. Kuluttajalla ei tosin ole peruuttamisoikeutta, jos palvelu on kokonaan suoritettu. Kuluttaja-asiamiehen mukaan liittymän tai muun palvelun aktivoiminen tai käyttöön ottaminen ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin palvelun kokonaan suorittaminen. Kuluttaja-asiamies huomauttaa, että matkapuhelin- ja internetyhteyspalveluissa on kyse jatkuvasti toimitettavista palveluista, joissa palvelun suorittaminen loppuu vasta, kun sopimus päättyy. Laissa olevalla peruutusoikeuden poistavalla poikkeussäännöksellä on kuluttaja-asiamiehen mukaan tarkoitettu sellaisia tilanteita, joissa palvelua on käytännössä mahdoton peruuttaa.

Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmäkanteen nostamista kahden yrityksen myöntämistä 2 000 euron pikavipeistä – ”Kohtuuttomat kustannukset” - Suomenmaa.fi

#1 HS sanoi: Kuluttaja-asiamies puuttui Tele Finlandin markkinointiin HELSINKI. Kuluttaja-asiamies on puuttunut matkapuhelinoperaattori Tele Finlandin markkinointiin, koska yrityksen kampanjassaan käyttämä hintavertailutaulukko on harhaanjohtava. Viranomaisen näkemyksen mukaan myös muiden operaattorien pakettiliittymien hintailmoittelussa on ollut ongelmia. Kuluttaja-asiamies peräänkuuluttaakin alaa ottamaan itse vastuun siitä, että markkinointi on säännösten mukaista. Parhaillaan kuluttaja-asiamies valmistelee kirjettä, jossa yrityksiä muistutetaan hintailmoittelun pelisäännöistä. Soneran tytäryhtiön Tele Finlandin mainoksessa taulukossa verrattiin operaattorin Pulina-liittymää kilpailijoiden liittymiin. Muut liittymät oli kuitenkin valittu niin, että vertailu antoi harhaanjohtavan kuvan Pulinan edullisuudesta. Tele Finland on huomautuksen jälkeen sitoutunut muuttamaan markkinointiaan. Kuluttaja-asiamiehen mukaan yhtiön markkinoinnissa on edelleen epäkohtia, joiden käsittely jatkuu yrityksen ja kuluttaja-asiamiehen kesken.

  • Työ- ja elinkeinoministeriö Kuluttajavirasto, kuluttaja-asiamies, HELSINKI - Työvoima- ja elinkeinoasiain hallinto | Ettevõte
  • Kuluttaja-asiamies laittoi stopin Elisan 5G-markkinoinnille | Mobiili.fi
  • Kuluttaja-asiamies - Suomenkuvalehti.fi
  1. Hot ei
  2. Vartiovuoren kesäteatteri robin hood

Katsomo android tv, 2020