Ihmisen Osa Kari Hotakainen

Friday, 2 October 2020
 1. Ihmisen osa kari hotakainen 3

Juuri nyt Poliisi etsi Madeleine McCannin ruumista kolmesta kaivosta Portugalissa Facebook Twitter Whatsapp Email Julkaistu: 21. 10. 2009 13:43 Kari Hotakaisen kirjoittama Ihmisen osa -teos herätti innostusta viimeviikkoisilla Frankfurtin kirjamessuilla. Ihmisen osa käsittelee vanhan eläkkeellä olevan lankakauppiaan tarinaa. Se on saanut lähes yksimielistä suosiota, ja siitä ollaan tekemässä elokuva. Ruotsissa kirja ilmestyy ensi keväänä. Se on myyty myös Italiaan, Espanjaan ja Tsekkiin. STT Osion tuoreimmat Luitko jo nämä?

Ihmisen osa kari hotakainen 3

Kari Hotakainen Ihmisen osa Siltala 2009. 276 s. Kirjamessuilla hiljaisen oloinen kirjailija käy tupakkatauolla puheisiin kahden naisen kanssa. Äiti jää juttelemaan, kun tytär häipyy takaisin kirjahalliin. Nainen on ehtinyt pulputtaa arvostuksensa kirjoista ja tehnyt tiettäväksi, ettei pidä keksityistä kirjoista. Mutta niin vain käy, että hän tulee myyneeksi elämänsä kirjailijalle. Hän tinki vielä lisähintaakin, sillä äkkiä hän oivalsi mihin rahat tarvitsisi. 7 000 euroa! Nyt hän myy itse jotain aineetonta, vaikka ihmetteli kuinka tytär voi myydä sellaista mitä ei silmillä näe. Eläkkeellä oleva lankakauppias Salme Sinikka Malmikunnas tapaa kirjailijaa, joka nauhoittaa naisen puheet. Miehelle, ajoittaiseen mykkyyteen vaipuvalle Paavolle, ei tarvitse paljon selitellä. Kuolleestakin lapsesta Salme voi kertoa, mutta vanhimman lapsen, Helenan, ohi on hypättävä. Iso asia painaa. Pekka on löytänyt paikkansa elämässä, tai ainakin Salme niin uskoo. Maija toi näytille mustan miehen, Bikon. Paavoon iskee jälleen mykkyys ja Salme rupeaa rauhanneuvottelijaksi.

Pelottoman traaginen ja syvän humoristinen romaani on vuoden 2009 Finlandia-palkintoehdokas. Millaista elämää saa 7 000 eurolla? Se selviää kirjailijalle, joka ostaa entiseltä lankakauppiaalta, 80-vuotiaalta Salme Malmikunnakselta elämän. Mitä haluaa kertoa se, joka elämänsä myi ja mihin hän käyttää saamansa rahat? Salme Malmikunnas avautuu ja kertoo kaiken ihan niin kuin hän sen haluaa muistaa. Miehensä Paavon puhumattomuuden, tyttärensä Helenan onnettomuuden, Maijan avioliiton ja Pekan menestyksen kaupallisella alalla. Mutta kirjoittaako kirjailija tarinan niin kuin on sovittu, ja malttaako hän olla kirjoittamatta siitä, mistä ei saa kirjoittaa? Ja kertooko Salme totuuden? Ihmisen osa on pelottoman traaginen ja syvän humoristinen romaani ostamisesta ja myymisestä. Kari Hotakainen (s. 1957) aloitti kirjailijanuransa runoilijana, hänen teoksiaan on käännetty yli 20 kielelle. Hotakainen on saanut muun muassa Topelius-palkinnon (2000), Finlandia-palkinnon Juoksuhaudantiestä (2003), Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon samaisesta romaanista vuonna 2004.

Envallin lukukokemusta lisäsi romaanin melkein sietämätön jännitys. Se on aikamoinen saavutus nykyromaanilta, jonka kaltaisia on syytetty joko vaikeaselkoisuudesta tai viihderomaanien keinojen ryöstöviljelystä. Ihmisen osa onnistuu olemaan yhtä aikaa pätevä analyysi tästä ajasta ja sen ihmisistä huippuunsa viritetyllä juonella varustettuna. Menestys ei ole tullut Hotakaiselle helposti. Hän esimerkiksi kadehtii kollegansa ja ystävänsä Jari Tervon kykyä polkaista maasta tarinoita ja juonenpätkiä. "Monet kerrat olen rukoillut Jaria, että myy mulle edes yksi pieni juonenpoikanen. Maksan viisi tonnia. Mutta Jari vain hymyilee ja sanoo, mene pois, kelvoton! " Kari Hotakainen: Ihmisen osa. Siltala 2009. Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

KIINTEISTÖKESKUS Talon seinissä on käytetty kirkkaita värejä. Pöydällä koreilee valkoinen lankapuhelin. KIINTEISTÖKESKUS Makuuhuonetta koristaa tiiliseinä. KIINTEISTÖKESKUS Iltalehti ja Etuovi. com kuuluvat samaan konserniin.

 • ABIKO eristetty jatkoliitin 1,5-2,5mm² 50kpl - Puuilo
 • Kari hotakainen ihmisen osa hinta - Kauppapaikat.net
 • Kahvila lasisydän turku v
 • Kiviä taskussa jyväskylä 2020
 • Download Ihmisen osa Kari Hotakainen - tranatmepur
 • Matti nykäsen lapset
 • DRT 26" -maastopyörä pojalle (2019) - Tunturi
 • Kari Hotakainen kiinnosti Frankfurtissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat
 • Kari Hotakainen : Ihmisen osa - Muu kotimainen kirjallisuus - Kaunokirjallisuus
 • Kela opintopisteet kese se
 • Ihmisen osa kari hotakainen green
 • Ihmisen osa kari hotakainen dance

Kari Hotakainen sai Runebergin kirjallisuuspalkinnon romaanistaan Ihmisen osa. Kuva Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva. Porvoossa paljastuu, mitä Kari Hotakainen kadehtii ystävältään ja kollegaltaan Jari Tervolta. Kirjallisuuspalkinnoista ja niiden mielekkyydestä riittää kiisteltävää, mutta tuoretta Runeberg-palkittua Kari Hotakaista katsellessa tuntuu, ettei voittajan osassa ole valittamista. "Tunne on sama kuin palaisi Talvisodasta kotiin ja olisi unohtanut millaista on asua talossa, jossa on keskuslämmitys. Ai, että tämmöistäkin on? " Hotakainen viittaa kirjailijan kärsimyksiin yleensä ja aloittelevan kirjailijan kärsimyksiin erityisesti. Prospektit ovat surkeat, eikä runoja kirjoittavan nuoren miehen tulevaisuudennäkymissä ole kadehtimista, ainakaan taloudelliselta kannalta. Maan merkittävimpiin kuuluvan kirjallisuuspalkinnon voittajaa tietysti lämmittää, että huomionosoitus tulee aiheesta. "Ihmisen osa on sujuvalukuinen mutta ajatuksellisesti pitkään ja syvältä askarruttava romaani", kiittelee palkintolautakunnan puheenjohtaja kirjallisuudentutkija, kirjailija Markku Envall.

Mitä kaikkea voidaan myydä ja mitä voidaan ostaa? Mitä tehdään sitten, kun sanat eivät enää riitä. Tarinan käydessä yhä raadollisemmaksi selviää myös se, mikä lopulta on ihmisen osa. Vaikka Ihmisen osan pohjavire onkin apea, on kirjassa jälleen kerran valtava määrä niitä muutaman sanan sivalluksia, jotka parhaimmillaan naurattavat vedet silmistä ja jotka toisaalta antavat runsaasti ajattelemisen aihetta. Hotakainen osoittaa jälleen ilmiömäistä sananhallintaa ja rytmitajua lauseissaan, joissa olennainen sanottava tiivistyy hyvin selkeänä ja tarkkana muutamaan sanaan, yksittäiseen repliikkiin tai ajatuksen puolikkaaseen. Ihmisen osa on erinomaisen kirjailijan yksi parhaita taidonnäytteitä. Hannu Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit » Aikaisempia kirjavinkkejä Ladataan lisää luettavaa...

Kirjoittanut: Yle Julkaistu 25. 08. 2009 - 17:00. Päivitetty 16. 05. 2012 - 11:35 Raha, pienyrittäjyys ja kosto ovat päällimmäisiä teemoja Kari Hotakaisen Ihmisen osa -romaanissa. Salme Malmikunnas on 80-vuotias entinen lankakauppias, joka myy elämäntarinansa kirjailijalle. Kari Hotakainen (s. 1957) Romaanit Ihmisen osa (2009) Finnhits (2007) Huolimattomat (2006) – Finlandia-ehdokas 2006. Iisakin kirkko (2004) Juoksuhaudantie (2002) – Finlandia-palkinto 2002 Sydänkohtauksia, eli kuinka tehtiin Kummisetä (1999) Klassikko (1997) Pariskunta, pukki ja pieni mies (1997) Syntisäkki (1995) Bronks (1993) Buster Keaton: elämä ja teot (1991) Hotakainen kirjoittaa kuinka tavaroiden myyminen on muuttunut mielikuvien myymiseksi. Kiukkuisessa kirjassaan Hotakainen antaa kyytiä myös nykyisen huomiotalouden helppoheikeille, jotka ansaitsevat rikkautensa puhumalla. Ihmisen osa-romaani on terävää ja täsmällistä analyysia ajastamme. Ruumiillinen työ ja erityisesti pienyrittäjyys saavat kunniaa tässä kirjassa.

Kirjailija ostaa elämän liki 80-vuotiaalta entiseltä lankakauppiaalta Salme Malmikunnakselta. 7000 eurolla saa paljon: Salme avautuu ja kertoo kaiken niin kuin hän sen haluaa muistaa. Miehensä Paavon. Finlandia-ehdokas 2009. Millaista elämää saa 7000 eurolla? Se selviää kirjailijalle, joka ostaa Salme Malmikunnakselta, 80-vuotiaalta entiseltä lankakauppiaalta elämän. Mitä haluaa kertoa se, joka elämänsä myi ja mihin hän käyttää saamansa rahat? Ihmisen osa on pelottoman traaginen ja syvän humoristinen romaani Kari Hotakainen: Ihmisen osa (2009). Kustantamo: Siltala Sivumäärä: 276. Pisteet: 5/5. Mistä minulle: oma ostos 7000 eurolla saa paljon. Salme Malmikunnas avautuu ja kertoo kaiken ihan niin kuin hän sen haluaa muistaa. Miehensä Paavon puhumattomuuden, tyttärensä Helenan onnettomuuden, Maijan Olen jo monesti lyhyen blogihistoriani aikana ehtinyt julistaa, että Kari Hotakainen on yksi ehdottomia suosikkejani, ainakin kategoriassa suomalaiset miesnykyprosaistit. Oikeastaan ihan missä kategoriassa vain.

"Ihmisen osa" on runsas romaani. Paitsi surusta, menetyksestä ja elämänilosta se kertoo myös pienyrittäjyydestä, työelämän muutoksista ja siitä kuinka puheella myydään ja ostetaan ennemmän kuin koskaan. Ja nyt ei myydä lankaa, vaan mielikuvia. Ihmisen osa on viisas ja vilpitön, liikuttava ja humoristinen kirja.

 1. Olet minulle rakas
 2. Täysiaikainen raskaus
 3. K caara leasing yksityiselle

Katsomo android tv, 2020