Palomies Koulutus Kuntotesti

Friday, 2 October 2020

Opintopolku, koulutushaku Pelastajan tutkinto eli miehistötutkinto pelastajalinjalla antaa kelpoisuuden päätoimisesti pelastustoimintaan osallistuvan henkilön virkaan kunnallisissa palokunnissa. Palo- ja pelastusalan henkilöstön palkka kunnalla perustuu kunnalliseen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimukseen. Palkka muodostuu tehtäväkohtaisesta palkasta sekä henkilökohtaisesta palkanosuudesta. Lisäksi maksetaan työaikalisiä, joita ovat esimerkiksi ilta-, yö-, vuoro- ja sunnuntailisät. Palo- ja pelastustoimi Pelastuslaitoksilla on päätoimista henkilöstöä noin 5 800. Henkilöstöstä suurin osa on pelastustoimintaan osallistuvaa päällystöä, alipäällystöä ja miehistöä sekä ensihoitopalveluissa työskenteleviä. Pelastuslaitokset työllistävät myös muissa tehtävissä. Suomessa on 22 pelastustoimen aluetta, joissa on pelastustoimen tehtävien hoitamista varten pelastuslaitos. Kunnat vastaavat pelastustoimesta määrätyllä alueella. Alueen pelastustoimi voi käyttää pelastustoiminnassa apuna sopimuspalokuntia, esimerkiksi vapaaehtoispalokuntaa tai tehdaspalokuntaa.

Keskustelu - Koulujen kuntotestit | Aihe vapaa | Vauva

Palomiehiä koulutetaan Suomessa kahdessa paikassa: Pelastuskoulussa Helsingissä ja Pelastusopistolla Kuopiossa. Helsingin pelastuskoulu on tarkoitettu Helsinkiin työllistyville ja muun Suomen palomiehet saavat koulutuksensa Kuopiossa. Ensimmäiset hakukriteerit ovat koulumenestys ja lihaskuntotestin tulokset. Minimituloksia ei ole kovin vaikea saavuttaa, mutta tällainen pulkannaru joutui käymään salilla puolisen vuotta, että tiesi pääsevänsä tuosta testistä läpi. C-kortti oli minun aikanani hakukriteerinä, joten ennen hakemista oli käytävä kurvailemassa kuorma-autolla autokoulussa. Asevelvollisuus oli onneksi jo suoritettuna. Näiden lisäksi myös lukion päästötodistus piti kaivaa vielä esiin, että sai ynnäiltyä loppuarvosanat hakupaperiin. Nestepalotreeni harjoitusalueella. Onnesta muikeana lueskelin kutsukirjettä jatkotesteihin Kuopioon. Kaksipäiväisessä pääsykokeessa oli ensimmäisenä vuorossa Cooperin testi, jossa minimi 2800m meni kohtalaisen helposti. Urheilukentältä siirryttiin uimahalliin ja uintitestiin.

Palomiehen täytyy pystyä tekemään 45 kilon painolla 23 kyykkyä minuutissa.

Mun pojalla ei ole koskaan ollut hyvä numero liikunnassa, taitaa olla todistuksen huonoin, mutta se ei ole haitannut häntä. Miehesi on oikeassa. Minulla kesti 10 vuotta päästä liikuntavihasta yli, ja minulla oli sentään ihan mukavia opettajia. Koulukaverit sen sijaan olivat kusipäitä... Sano pojallesi, että liikunnan numerolla ei ole mitään väliä, koska oikeasti siinä onnistumista ei voi mitata millään muulla kuin omalla fiiliksellä. Liikunnan numeroarvostelu pitäisi poistaa kokonaan. Mä olen sanonutkin ettei liikunnan numerolla ole väliä. Mutta olen korostanut myös sitä, että aina täytyy yrittää parhaansa eikä heittäytyä lekkeriksi sen takia ettei tykkää jostain lajista. Nyt en oikein tiedä miten enää suhtaudun asiaan. Ehkä mäkin alan kirjoittaa niitä poissaololappuja... Ap Vierailija 24. 04. 2013 klo 10:14 Mietin vain kuinka tarpeellisia ne ovat oikeasti? Vaikuttavat kuitenkin kuulemma paljon numeroonkin. Mulla on poika, joka on tykännyt liikuntatunneista tosi paljon, mutta nykyään sisäliikassa tekevät aina esim. punnerruksia, vatsalihaksia jne.

  • Hammashoitajan koulutus
  • Hercule Poirot rakastuu Suomenlinnan kesäteatterin esityksessä, johon lavastettu juna on nerokas illuusioiden ihme - Kulttuuri | HS.fi
  • Koulunkäyntiavustajan koulutus

Palomiesten kuntotestit ovat niin vaativat, että harva palomies läpäisee niitä eläkeikään asti. Fyysisten vaatimusten takia ammattiin on päässyt vain muutamia naisia. Yksi näistä on 26-vuotias Heini Tammilehto. Videolla näytetään minkälainen palomiesten kuntotesti on. Juha Veli Jokinen Lastensuojelussa työskennellyt sosionomi, SM - tason koripalloilija ja reservin luutnantti Heini Tammilehto, 26, halusi päivätyöhönsä enemmän fyysisyyttä ja pyrki palomieheksi. Hän aloitti kovan treenin ja toisella yrittämällä tärppäsi. Heini läpäisi rankat testit ja pääsi opiskelemaan Kuopion pelastusopistoon. Hän valmistui palomieheksi vajaa vuosi sitten ja sai juuri 1. lokakuuta alkaen viran Virroilla. Heini Tammilehto Tammilehto on nyt yksi Suomen 3000: sta palomiehestä, ja vasta yhdeksäs nainen tuossa joukossa. Pääsykokeessa piti läpäistä hurja testi: penkkipunnerrusta 45 kilolla minuutissa 25 kertaa, kyykkyä samalla painomäärällä 23 minuutissa, leukoja kuusi, vatsaliikettä 34 minuutissa, Cooper - testissä oli juostava 2800 metriä 12 minuutissa ja reilussa 4, 45 minuutissa oli selvitettävä 200 metrin uintimatka.

Operatiivisessa työssä olevien on päästävä läpi vuosittaisesta kuntotestistä. Keskimääräinen eläkkeelle jäämisikä on 55, 7 ja silloin eläkkeelle siirrytään työkyvyttömyyseläkkeen kautta, hän sanoo. Vaativat vuositestit Iltalehti vieraili Teivon paloasemalla Ylöjärvellä, missä palopäällikkö Jyrki Paunila, palomiesten liikuntakoordinaattori Arto Kotamäki ja palomies, kuntotestaaja Jarmo Hakala esittelivät kuntotestirataa. – Jokaisen testi on henkilökohtainen, testaajan ja palomiehen välinen, mutta tulokset saan raportteina ja niitä palopäälliköt seuraavat. Hyväksyttävät testitulokset on oltava, muuten palomies ohjataan työterveyden pariin, Paunila sanoo. Yksi hänen alaisistaan eläköityi tänä syksynä 65 - vuotiaana, mutta se on harvinaista. Kotamäki veti testiradalla malliksi palomiesten vuositestin, missä vedetään leukoja, tehdään vatsaliikkeet ja nostetaan penkiltä ja kyykystä toistoja 45 kilolla. – Vuositesteissä ei ole ehdottomia minimejä, keskiarvo ratkaisee, mutta olisihan erikoista, jos nostaa vaikkapa penkiltä ja vetää leukoja hyvin, mutta ei saisi yhtäkään jalkakyykkyä, Kotamäki sanoo.

Katsomo android tv, 2020