Berliinin Metro Kartta

Friday, 2 October 2020

Esimerkiksi seitsemän päivän lippu maksaa 30 euroa. Me kokeilimme edellisellä vierailullamme Berlin Welcome Cardia, johon kuuluu julkisen liikenteen käyttö sekä alennuksia kuuluisimpiin nähtävyksiin ja museoihin. Welcome Cardin voi ottaa enintään kuudeksi päiväksi, ja myös siihen sisältyy korkeintaan kolme lasta. Kahden vuorokauden kortti maksaa 19, 90 euroa ja kuuden päivän kortti 42, 50 euroa. Niin lasten kaupunki kuin Berliini onkin, täytyy lapsillekin ostaa omat liput julkisiin kulkuvälineisiin. Korkeintaan 5-vuotias matkustaa ilmaiseksi, mutta 6-14 -vuotiaalle täytyy ostaa alennushintainen lippu: lapsen kertalippu maksaa 1, 70 euroa ja päivälippu 4, 70 euroa. Lasten kanssa matkustaessa kannattaa kuitenkin aina harkita päivälippuja tai Berlin WelcomeCardeja, joihin lapset kuuluvat automaattisesti. Kaikki liput saa ostettua kätevästi automaatista, mutta kannattaa muistaa, että lippu täytyy ensimmäisellä kerralla leimata keltaisessa laitteessa. Leimaamaton lippu ei kelpaa, vaikka se olisi juuri ostettu.

Berlin metro kartta 6

Koko keskusta-alue mahtuu AB-alueelle, johon käy halvempi lippu. Yllättäen tämä keskusta-alue ulottuu myös esimerkiksi Wannseen järvelle asti, samoin kuin Spandauhun. Berliini on myös siitä ihana kaupunki, että toistaiseksi lentokentälle pääsee tällä samalla AB-lipulla. Tilanne toki muuttuu, kun uusi Brandenburgin lentokenttä avataan, mutta toistaiseksi Tegelille pääsee halvimmalla lipulla. Yhden matkan siirtymiseen on mahdollista ostaa kertalippu. Sen hinta on AB-alueella tällä hetkellä 2, 80 euroa ja se on voimassa tunnin. Kertalipulla saa kuitenkin matkustaa vain yhteen suuntaan eli tunnin sisällä ei saa tehdä samaa matkaa takaisinpäin samalla lipulla. Jos päivän aikana tulee matkustettua enemmän kuin kaksi matkaa, kannattaa heti harkita päivälippua. Päivälipun hinta on 7 euroa ja sillä voi matkustaa niin paljon kuin haluaa – niin junalla, raitiovaunulla kuin bussillakin. Päivälipussa on myös se etu, että lapset kulkevat ilmaiseksi samalla lipulla. Päivälippuja voi ostaa myös useammalle päivälle.

Schönefeld-lentokenttää tai päiväretkeä varten tarvittava ABC -lippu maksaa 3, 60 euroa. Jos tietää matkustavansa junalla paljon, voi kerrallaan ostaa neljä lippua vähän edullisemmin ( 4-Fahrten-Karte, AB-vyöhyke, 9 euroa). "Jotta matkalippu olisi voimassa, se pitää leimata automaattien läheisyydessä olevassa punaisessa tai keltaisessa laatikoissa. " AB-vyöhykkeen päivälippu maksaa 8, 60 euroa ja on voimassa aamukolmeen saakka. Seitsemän päivän lippu maksaa 34 euroa (AB). Porukassa matkustavat voivat säästää rahaa Kleingruppen-Tageskarten eli pienryhmän päivälipun avulla. Lippu on voimassa yhdessä matkustaville 1–5 henkilöille koko päivän ja maksaa 23, 50 euroa. Lyhyt matka taittuu Kurzstrecke -lipulla, joka kattaa joko kolme U- tai S-juna-asemaa tai kuusi ratikkapysäkin väliä (1, 90 euroa). Alle 6-vuotiaat lapset matkustavat julkisilla ilmaiseksi. 6–14-vuotiaat saavat ostaa liput alennettuun hintaan ( Ermäßigungsfahrschein). Päivälipun sekä WelcomeCardin yhteydessä myös alle 14-vuotiaat kulkevat mukana ilmaiseksi.

Lippuautomaatteja, joista lipun voi ostaa, sijaitsee lähes kaikilla asemilla. Suurimmilta asemilta löytyy myös varsinaisia lipunmyyntipisteitä. Metron liput kelpaavat myös muihin julkisiin kulkuvälineisiin, ja niiden hinnat riippuvat kaupungin vyöhykejaottelusta. Lisäksi alennushintaisen lipun tarvitsee silloin, kun kuljettaa mukanaan lemmikkejä tai polkupyörää. Lapset saavat myös matkustaa alennettuun hintaan. Lippu täytyy muistaa leimata, koska sitä ei tarvitse näyttää. Mikäli lipuntarkastaja sattuu astumaan kyytiin, eikä lippua ole ostettu tai leimattu, saa matkasta valitettavasti muistoksi sakon.

Käytännössä niihin kuitenkin parkkeeraavat yleensä ihan muut ihmiset, jolloin on viisainta vain laittaa vaunut johonkin kohtaan, jossa on mahdollisimman vähän muiden tiellä. Berliinissä kuitenkin suhtaudutaan suopeasti lapsiin joka paikassa, joten matkustamista julkisissakaan ei tarvitse jännittää. Julkisilla lentokentältä keskustaan ja takaisin lentokentälle Berliiniin saapuessaan kannattaa ehdottomasti lähteä etenemään julkisilla, koska se on tehty kaupungissa hyvin helpoksi. Lentokentältä pääsee suoraan keskustaan kolmellakin bussilla: numerot 109 ja vähän nopeampi X9 ajavat läntiselle Zoologischer Gartenin juna-asemalle, kun taas TXL-bussi vie suoraan Alexanderplatzille. Koska bussi kuitenkin on aina hitain kulkuväline, voi matkaa keskustaan lyhentää hyppäämällä bussista jo Jungfernheiden pysäkillä, mistä pääsee suoraan Ring-radalle. Jakob-Kaiser-Platzin pysäkiltä taas voi hypätä metrolinjalle U7, joka vie esimerkiksi Charlottenburgiin ja Neuköllniin. Lentokentällä lippua ostaessaan kannattaa jo miettiä, kuinka paljon tulee vierailun aikana käyttämään julkisia liikennevälineitä.

Junalla pääsee tunnetuimmille nähtävyyksille, mutta junaverkosto ulottuu myös tärkeimpiin kaupungin ulkopuolisiin kohteisiin, kuten Potsdamin kaupunkiin, Wannseen järven rantaan ja jopa Oranienburgin keskitysleirille. S-junan lisäksi keskusta-alueella liikennöi Berliner Verkehrsbetrieben (BVG) ylläpitämä U-bahn eli metroverkosto. Toisin kuin maan päällä kulkeva S-juna, U-juna puksuttaa eteenpäin maan alla. Suurilla asemilla hyvä muistisääntö usein onkin, että S-junaan päästäkseen täytyy nousta ylöspäin ja U-junaan vastaavasti alaspäin. Niin S-junat kuin U-junatkin ovat aika vanhaa ja kolisevaa kalustoa, eikä varsinkaan U-junissa yleensä ole ilmastointia. Kaikkiin kuitenkin mahtuu hyvin kyytiin jopa lastenvaunujen kanssa. S-junasta myös pääsee ihailemaan ohilipuvia maisemia, ja Ring-radan kiertämällä pääsee näkemään hyvin erilaisia puolia Berliinistä. Raitiovaunusta näkee maisemia Keskustan alueella kulkee myös raitiovaunuverkosto. Raitiovaunut ovat käteviä lyhyisiin siirtymiin, sillä kovin nopeita ne monien pysähdysten vuoksi eivät ole.

*Hintatiedot: 2020 © Erica Löfman Lue lisää: Lentokentät ja liikenneyhteydet Taksi Pyöräily Maksuvälineet Juomaraha Aukioloajat Juhlapyhät, festivaalit ja tapahtumia Turvallisuus Ikärajat Tupakointi Huumeet Hyödyllisiä linkkejä Osta Tripsteri Berliini -opaskirjasta! Lataa Tripsteri App -matkasovelluksen Berliini-opas, niin näet tuoreimmat suosituksemme kartalla sijaintisi mukaan. Saat myös reittiohjeet, aukioloajat ja parhaat kaupunkikierrokset!

  • Berlin metro kartta 16
  • Etelä karjalan allergia ja ympäristöinstituutti
  • Vuokralle tarjotaan | Hiljainenasuntokauppa.fi
  • Berlin metro kartta 1

Katsomo android tv, 2020