Lasten Toiminnallinen Joulukalenteri

Saturday, 3 October 2020

Kuva lainattu Palapelikalenteri Tarvikkeet: - jouluaiheinen tai joku muu lapselle mieluisa palapeli vaikeustaso/palojen määrä ikätason mukaan. - myös omista kuvista voi teettää valokuvausliikkeessä palapelin. Kokoa palapeli ensin itse (haastavin vaihe) ja lajittele palat pussiin aloittaen purkaminen yksi reuna kerrallaan. Esimerkiksi ensimmäisen neljän päivän aikana lapsi kokoaa reunapalat, ja siitä edeten kohti keskikohtaa. Viimeisimmiksi paloiksi voi myös jättää oleellisimmat palat, kuvan Frozen-palapelistä jättäisin hahmojen kasvopalat. Tarrakalenteri Tarvikkeet: - netistä tulostettu tai itse piirretty kuva - tarroja Piirretään, maalataan tai väritetään lasten kanssa tai tulostetaan netistä mieluinen (väritys)kuva, esimerkiksi joulukuusi tai talvinen maisema. Kuvaa varten voi hankkia kaupasta tai kaivella omista kätköistä aiheeseen sopivia tarroja, kuten kuusenkoristeita, eläimiä, ihmisiä, satuhahmoja. Lapsi saa liimata joka päivä tarran "tauluun", joka valmistuu pikkuhiljaa joulukuun edetessä.

Touhukalenteri - Toiminnallinen joulukalenteri | Joulukalenteri, Jouluideoita, Askarteluja lapsille

Esikoinen sai tänä jouluna marketista Hello Kitty -joulukalenterin, jota pyysi joka kerta kaupassa käydessämme sen jälkeen, kun kalenterit siihen kassojen viereen lokakuussa ilmestyivät. Mun piti väsätä kiva kalenteri hänelle itse, mutta se idea kaatui vähän liian suuriin suunnitelmiin elämyskalenterini suhteen. Kiitos Leikki 2. 0:n, mun ei sellaista tänä vuonna olisi tarvinnutkaan tehdä. Heidän tekemässään kalenterissa on just sitä jujua, mitä mäkin hain kaiken materian ja sekundasuklaan keskelle. Kalenterissa on hauskoja tehtäviä, jotka saavat varmasti nauramaan niin kalenteriluukun availijan kuin hänen lähipiirinsäkin. Mä ajattelin alkaa toteuttaa näitä esikoisen kanssa huomisesta lähtien, vaikka ykkösluukku jo ehtikin mennä. Kalenterin voi ladata itselleen täältä ja halutessaan vaikka tulostaa seinälle ripustettavaksi. Kivaa joulukuuta!

Periaate: Arkisesti mutta arjen yläpuolelle Puinen joulukalenteri on täynnä tunteita ja muistoja. Ostin yhdeksän vuotta sitten Amsterdamista puisen joulukalenterin koristeeksi. Kun lapset syntyivät ja kasvoivat, paljastui ankea totuus: kalenterin pikkuruisiin laatikoihin ei yksinkertaisesti mahdu yllätyksiä. Oli siis luotava uusi perinne: jokaiseen luukkuun piilotetaan pieneksi taiteltu paperi, jossa on vihje siihen, mistä varsinainen yllätys löytyy. Paperikäärö, vihjeen tulkitseminen ja aarteen etsiminen ovat muodostuneet rakkaiksi ja tärkeiksi muistoiksi lapsillemme. Joulukuun aamut sisältävät monin verroin odotusta ja jännitystä, ja varsinaisen yllätyksen merkitys on vähäisempi, kun kokonaisuus muodostuu monesta vaiheesta. Perheessämme on kolme lasta, jotka saavat vuorotellen avata luukun, arvata kätköpaikan ja etsiä yllätystä. Muut auttavat, jos avaaja niin haluaa. Sisältö on aina tarkoitettu kaikille kolmelle yhteiseksi. Ensimmäisenä vuonna kuvittelin, että joulukalenterin kuuluu sisältää pientä tilpehööriä, kuten kyniä, tarroja ja hiuslenkkejä.

  • Lasten sisäpelikengät
  • Lego joulukalenteri
  • Säilytys kylpyhuoneessa | balancedfoodandfuel.org
  • Reiden lihakset kipeät

Monilapsisissa perheissä voi tarrat liimata vaikka yhteiseen isoon kuvaan. Tämä idea on ihan huippu varsinkin pienten lasten (2-4 v. ) kanssa. Netistä löytää loputon määrä taustoja ja aiheita, tässä muutamia mainitakseni: Kuusimetsä Kerrostalot (liimaa asukkeja kurkkimaan ikkunoista) Talvinen kaupunkimaisema Piparkakkutalo Taustoja tarrakalenteriin Piirrä itse! Puuha-kalenteri: Tarvikkeet: Kynä ja paperia/korttipohjia Kalenteria varten askarrellaan viestejä paperille/korttipohjille, joihin kirjoitetaan jokin mukava puuha. Tähän kannattaa valita suurimmaksi osaksi sellaisia jouluvalmisteluja, joita tehdään joka tapauksessa. Esimerkiksi kauppareissusta voi tehdä hauskemman, kun lapsella on kauppalista (piirroskuvin), ja saa itse etsiä esim. leipomiseen tarvittavat ainekset kaupasta. - leipominen; piparit, tortut, kakut - tonttujumppa (musavideo youtubesta) - kirjan lukeminen - joululaululevyraati - metsä/puisto-retki - joulukoristeiden ripustaminen - joulukorttiaskartelu - korttien postittaminen - kyläilyreissu - sukulaisen/tuttavan/naapurin ilahduttaminen esim. lapsen piirroksella - lumiukkosopan valmistus: lämmin kaakao vaahtokarkeilla - avaimen piilotus/tontun sukan piilotus - joululaulujen laulaminen - turhien lelujen karsiminen (Voisiko ne lahjoittaa tontulle, joka toimittaa ne sellaisille lapsille, joilla ei ole leluja =kirpparille.

Luonnos tämän vuoden joulukalenterisuunnitelmasta: Joulusatukirja, jossa on 24 jouluista tarinaa (ostettu tammikuussa alennusmyynnistä). Sokerikuorrutustuubi: tänään leivotaan joulupipareita. Uudet hammasharjat kaikille (olisi hankittu muutenkin). Uimahallikäynti (ei käydä säännöllisesti, joten kyseessä on mieluinen yllätys). Tehtävä: kirjoita lahjatoivelista ja piilota paikkaan x, tarkista aamulla onko kadonnut yön aikana. Itsenäisyyspäivä. Askartele Suomen lippu. Käykää ulkoilemassa ja laskekaa, kuinka monta Suomen lippua näette lipputangossa. Jouluvärityskirjat (ostettu tammikuussa alennusmyynnistä). Lupaus: lapset saavat viettää illalla aikaa Pikku Kakkosen nettisivulla (spesiaalia). Kuunnellaan joululauluja ja pelataan yhdessä lautapelejä. Leivotaan joulutorttuja. Jouluinen kynsilakka yhteiseksi kaikille. Voi myös tehdä jalkakylvyn illalla. Käydään myyjäisissä tai jossain muussa tapahtumassa. Lucianpäivä. Jotain kynttilöihin ja valoon liittyvää, esim. lumi- tai jäälyhdyn tekeminen.

Touhukalenteri - Toiminnallinen joulukalenteri | Joulukalenteri, Jouluideoita, Askarteluja lapsille

Pukki ei tuo uusia, jos ei hyllyyn/kaappiin mahdu lisää! :D Tämä metodi on toiminut meillä! ) - elokuva - majan rakennus (ulos tai sisälle) - kaupassa käynti (tee ostoslista, lukutaidottomalle piirroskuvin) - olohuone- tai pöydänaluspicnic. Loppuksi vielä yksi maksullinen "Kaupan kautta-kalenteri". TeeSeItse Lego-kalenteri Tarvikkeet: Budjettiisi/lapsen ikätasolle sopiva Legopakkaus. Pakkaus avataan ja osat lajitellaan ohjeen mukaan pieniin eriin niin, että legorakennelma valmistuu vaihe kerrallaan. Jännitys säilyy loppuun asti (eikä lapsi tiedä mikä legoista rakentuu), mikäli lapsi ei saa koko ohjenivaskaa kerralla. Sivut voi leikata irti toisistaan niin, että lapsi saa joka päivä vain yhden (tai muutaman) työvaiheen ohjeet ja osat. Jos kokoamisohje halutaan säilyttää kokonaisena, jokaisesta sivusta voi ottaa kuvan, tulostaa tai näyttää älylaitteelta lapselle. Pienelle ihmiselle voi antaa Dubloja, ohjeella tai ilman. Insinöörimiehelle voi ostaa paketin tekniikkalegoja! ;) Muista, että lapselle tavaraa tärkeämpää on aikuisen huomio ja aika, ihan tavallinen elämä ja arkinen touhu.

En osta mitään ylimääräistä vain tätä varten, joten olen yhdistänyt joulukalenteriin sellaisia arkisia ostoksia, joita olisin tehnyt muutenkin (esim. joulujuhlan asusteet, hammasharjat). Tekemisinä on ollut sellaisia asioita, joita tekisimme joka tapauksessa, kuten piparien tai torttujen leipominen, sunnuntain ulkoiluretki, kyläily, kirjastossa käyminen, joulukuusen hankkiminen ja koristelu, askartelu ja kampaamokäynti. Joihinkin tekemisiin liittyy tavaravihje, mutta usein tehtäväyllätys on piilotettu värillinen paperi, jossa lukee tehtävänanto. Lapsille on erityisen mieluista lukea tonttujen viestejä ja arvata vihjeistä, mistä yllätys löytyy. Erilaisia vihjetyyppejä: – Riimittely ja aukon jättäminen, jolloin lapsi täydentää puuttuvan sanan, joka liittyy yllätyksen sijaintiin. Esim. Nyt ei paina huoli, kun alla on pehmeä _____. Kodissamme on vain yksi pehmeä nojatuoli, minkä lapset nopeasti hoksaavat. – Toiminnalliset vihjeet. Astu parvekkeen oven eteen selkä kohti parveketta. Kävele viisi askelta eteenpäin.

Joulujuhla-asusteet lapsille, esim. kimaltavat sukkahousut tai hiuspannat. Askarrellaan lumitähtiä ikkunaan. Lapsen nimipäivän kunniaksi on iltaruoaksi pizzaa ja jäätelöä. Ulkoilu sään mukaan, esim. pulkkamäki tai luistelu, ja termospulloon kuumaa kaakaota. Luetaan Pikku enkeli -kirja ja kootaan enkelikello. Joulusiivous, palkinnoksi karkkiaskit. Kompassiavaimenperät (ostettu kesällä alennusmyynnistä). Kyläily (voi siirtyä toiseen päivään). Joulukuusiretki: kuusen valinta, maksaminen ja kotiin kuljettaminen kiehtovat lapsia. Jotakin joulusaunaan liittyvää, esim. tuoksusaippua tai kylpyleluja. Riisipuuroa ja makea yllätys kaikille, mantelin löytäjälle suurin herkku. Mainitsemani joulukalenterikirja herätti runsaasti kiinnostusta, joten tässä lisätietoja. Kyseessä on Disneyn teos "Kohti joulua, 24 herttaista tarinaa", ja sen on kustantanut Sanoma Magazines Finland vuonna 2012, tekstittäjänä Satu Heimonen. Ostin kirjan muutamalla eurolla Citymarketista tammikuussa ja uskon, että samalla 24 joulutarinan idealla löytyy muitakin teoksia.

Innostuin sittenkin tekemään lapsille joulukalenterin. Tämä joulukalenteri sisältää tehtäviä ja puuhaa lapsille joulunodotukseen. Meillä tehtävät ilmestyvät jääkaapin oveen tai keittiön pöydälle kynttilän viereen. 1. Itse tehty noppapeli numeroiden harjoittelemiseen. 2. Taitelkaa jouluinen origami. Meidän origamiohje viisisakaraiseen tähteen löytyy täältä. Tässä videossa on ohje miten paperista saa viisikulmion, josta tähti taitellaan. 3. Laulakaa joululauluja. Minä aioin ottaa taustalaulut Youtubesta. Vinkkinä vielä ilmainen soivalaulukirja tiernapoikien henkeen 4. Valokuvasuunnistus sisällä. Piilottakaa jokin esine ja ottakaa siitä lähikuva piilossaan. Etsijälle näytetään valokuva, jonka avulla hänen pitäisi suunnistaa piilopaikkaan. 5. Valokuvaus. Anna lasten ottaa itsestään jouluisia sisaruskuvia. Tässä on hyvä mahdollisuus ottaa myös kuva joulukorttiin lähetettäväksi sukulaisille. Saimme napatuksi tälläisen kuvan isälle lahjaksi isänpäivänä. Lapset ensin askartelivat kirjaimet 7.

  1. La sol 100 käyttöturvallisuustiedote video
  2. Imurin suulake tokmanni
  3. Kokemuksia naantalin kylpylästä
  4. Citymarket tarjouslehti

Katsomo android tv, 2020