Helsingin Vanhimmat Ravintolat

Saturday, 3 October 2020

Näitä makuja maistellessa voi liitää ajassa taaksepäin ja kuvitella istuvansa Tauno Palon naapuripöydässä. Kesäisin ravintola Elitessä on myös vehreä terassi ja klassikkoannoksensa voi nautiskella ulkoilmassa. Source: Wikimedia, CC BY-SA 3. 0 Pysyvän paikan helsinkiläisten sydämissä on ansainnut myös vuonna 1934 perustettu ravintola Sea Horse, joka asiakkaidensa kesken tuttavallisemmin tunnetaan myös nimellä Sikala. Tämä Kapteeninkadulla sijaitseva klassikkopaikka tunnetaan perinteitä vaalivasta ruuastaan ja sisustuksestaan. Myös Sea Horse tunnettiin kulttuurihenkilöiden paikkana, mutta usein kuulee myös sanottavan, että siellä on vuosien saatossa viihtynyt kaikenlainen kansa aina merimiehistä rock-tähtiin. Perinteisiä ja suosittuja annoksia Sea Horsen listalla ovat muun muassa maailmanlaajuisesti mainetta niittänyt sipulipihvi, perinteiset lihapyörykät, wieninleike ja pyttipannu. Kalan ystäville paikka tarjoilee puolestaan perinteikkäät silakkapihvit, kuhaa sekä monien syvästi rakastamat rapeaksi paistetut silakat perunamuussilla.

Helsinki vanhat ravintolat

  1. Helsingin vanhimmat baarit
  2. Tilaajille
  3. Olarinluoma 8 espoo
  4. Webaston huolto
  5. Paras ravintola Helsingissä - Ravintolat - Suomi24 Keskustelut
  6. Posti tullikatu 6 days
  7. Myytävät rivitalot naantali
  8. Nojatuoli, sohvat, tuolit: Motonet hyvinkää aukioloajat
  9. Pikkujoulu piknik oulu 2020 | Pro Piknik Festivals, Kirkkokatu 29, Oulu (2020). 2020-03-17

Yksi näistä kylpyläkansan suosimista paikoista oli vuonna 1838 kylpylän yhteyteen valmistunut ravintola Kaivohuone, joka tunnetaan siitä, että se on aina kestittänyt aikansa seurapiirejä. Edelleen rakennukseen sisälle astuessaan voi aistia ja kuvitella menneiden aikojen tunnelman: hienosti pukeutuneet tarjoilijat kaatamassa samppanjaa rikkaille aristokraateille, jotka pöydissään pelasivat baccaratia. Vuodet ovat vierineet, mutta samppanja virtaa edelleen Kaivohuoneella erityisesti kuumina kesäöinä. Vuonna 1867 puolestaan avattiin Esplanadin puistossa sijaitseva ravintola Kappeli. Siitä muotoutui pian Helsingin suosituin kohtaamispaikka, jota suosivat 1800-luvun lopulla erityisesti aikakauden merkittävimmät kulttuurihenkilöt: taiteilijat, runoilijat, kirjailijat ja säveltäjät. Tiettävästi Kappelissa ovat viihtyneet ainakin itse Eino Leino, Jean Sibelius ja L. Onerva, joiden nimikkomenut löytyvät ravintolan listalta tänäkin päivänä. Samainen Kappeli tunnetaan edelleen yhtenä Helsingin perinteisimmistä ja kauneimmista kohtaamispaikoista.

Helsingin vanhat ravintolat

No mutta justiinhan sanoit että teen liian vähän kotitöitä.. No siitä sitten alkaa sellaiset lillukanvarret, että varsinainen järkevä keskustelu sabotoituu, ja jään aina alakynteen sekä syylliseksi kaikkeen. Mikä saa ihana ja kivan ihmisen muuttumaan tämmöiseksi. Pitkän ja tähän asti suht helpon yhteiselon jälkeen. Onko tämä jotain nuoruuden kaipuuta, itsetuntohäiriötä, vai mitä. Meneekö tämmöinen ohi, vai pitääkö ottaa ero, kun on erosta puhunut. En haluaisi tehdä hätäisiä ratkaisuja, koska päänupissa on vaimolla jotain vialla, hänellä menee jotenkin lujaa, kuvittelee itsestään aivan liikoja. Liihottaa siellä täällä, sosiaalisena ihmisenä tapailee koko ajan vanhoja ja uusia kavereitaan. Ei ikävöi välillä edes lapsia, vaan on kiinnostunut omista jutuistaan. Täysi muutos kivasta ihmisestä, tunnekylmäksi minäminä ihmiseksi. Syyllisti siitäkin minua. Mikä avuksi, ero?

Tai tyttökaveri tulee kahville. Aina buukannut päivänsä täyteen, ettei meille jäisi mitenkään mahdollisuutta kahdenkeskiseen aikaan. Piti itsensä kiireisenä, ettei kohtaamiseen jäisi aikaa. Yritin aikani järjestää elokuviin menoja, ravintolaillallisia, standup keikkoja, yms, aina torjunta. Tai sanoi joskus että mee jonkun kaveris kanssa tai pojan kanssa elokuviin. Lopetin sitten nämä ehdottelut, ja totutin itseni huonoon parisuhteeseen, jossa vain pyöritetään arkea ja kuskataan lapsia. Kireä tunnelma lisääntyi itsellänikin, ja kiukustuin pienistäkin asioista, ja tuli välillä äreiltyä jostakin aivan lapsellisesta. Toki piikittelyä ja halveksivaa ylimielistä käytöstä tuli vaimoni puolelta. Vaikka mahdollistin kotiorjan roolillani hänen menonsa ja harrastuksensa. Hän siis harrastaa triathlon urheilua, harkkaohjelmaa on lähes päivittäin, useimmiten ne kestää 2-3 tuntia. Lopulta hän otti asian esille, ja syyllisti minua huonosta parisuhteesta, koska "eihän me edes käydä missään yhdessä". Et koskaan yllätä ja vie minua esim ravintolaan tms, sanoi vaimoni.

Suomen vanhimmaksi edelleen toimivaksi ravintolaksi on tunkua, joten jos katsotaan ykkössijasta taistelevia, eiköhän sieltä löydy varmin vastaus kakkossijastakin. Turun Pinella näyttäisi joidenkin lähteiden mukaan olevan Suomen vanhin ravintola. Pinella perustettiin hieman tulkinnasta riippuen joko 1848 (tällöin perustettiin samanniminen kahvila) tai 1863 (tällöin Pinella siirtyi nykyiselle paikalleen). Pinellasta: Ravintola Kaisaniemi kuitenkin voittaa kepeästi Pinellan, koska se on perustettu jo vuonna 1827. Ravintola Kaisaniemestä: Samana vuonna perustettiin myös Kokkolassa Sällskapskluppenin ravintola, joka tosin ei ilmeisesti ollut aluksi yleisölle avoin ja kenties siksi putoaa pois kisasta. Sällskapskluppenin ravintola:... Hotelli Seurahuoneen ravintola taas on ollut toiminnassa vuodesta 1833. Seurahuoneen historiaa: Mikäli muita ehdokkaita ei ole, Suomen toiseksi vanhin edelleen toimiva ravintola on siis joko ravintola Sällskapskluppen tai Seurahuone.

Katsomo android tv, 2020