Kissa Oksentaa Joka Päivä

Saturday, 3 October 2020

alkuperäinen #1 meidän kissa on oksentanut nyt viikon verran joka päivä... mistäköhän johtuu... oon yrittäny kattoo jos seassa olis matoja, mut ei ole kuin pelkkää ruokaa... kissa saanut matolääkkeen n. kuukausi sitten.. ruoka kissalle kuitenkin maistuu ihan samalla tavalla kuin ennenkin, onkohan tuo oksentelu vaarallista, pitäiskö lähtä näyttää eläinlääkärille kissaa. kissa oksentaa aina matolle.. oon jo kyllästyny pesemään mattoja... #2 Viikko on pitkä aika oksentaa päivittäin, mikäli madotuspuoli on kunnossa. Lääkärille varaisin ajan. vieras #3 Soita eläinlääkäriin ja kysy. Neuvovat ja kyllä passittavat näytille jos on tarvista. joopa joo taas #4 Ei pahalla mut miksi et ole aikaisemmin jo ollut eläinlääkäriin yhteydessä? dfdf #5 Pysyykö ruoka yhtään sisällä vai oksentaako kaiken ruoan pois? Onko syönyt samaa ruokaa kuin aikaisemminkin (kun ei vielä oksennellut)? Onko kissan käytös muuttunut, vaikuttaako rauhallisemmalta tai apaattisemmalta kuin normaalisti? Yleensä kissat yrittävät peittää sairautensa oireet viimeiseen asti, jotta eivät jäisi petojen saaliiksi ja alakynteen reviirikahinoissa.

Kissa oksentaa joka päivä in paris

 • Varhaiskasvatus - Kaivopuisto | Helsingin kaupunki
 • Muumilaakson tarinoita dvd box
 • Keskustelu - Sisäkissa oksentelee päivittäin. Mitä se olla? | Aihe vapaa | Vauva
 • Broilerin sisäfile uunissa kerma medical
 • Ennenaikainen työ
 • Butterfly orchis-Suomi, käännös, Englanti-Suomi Sanakirja
 • Kissa oksentaa joka päivä in spanish
 • Kissa oksentaa / ripuloi - Agria Eläinvakuutus
 • Kissa oksentaa joka päivä la

Kissan oireet antaa onneksi vähän viitteitä mistä tulehdusta lähteä etsimään: o ksentelu viittaa tulehdukseen ohutsuolessa, ripuli taas paksusuoleen. Mutta sitten mukaan tulee ne kaikki muut sisäelimet. Haima, maksa, munuaiset, vatsalaukku ja mitäniitänytkaikkiaonkaan. Nilssonin tie IBD-diagnoosiin. Nisulta löytyi ensimmäisessä ultrassa paksuuntumaa suolistosta ja sappirakosta. Vuositarkistuksen verikokeista ei löytynyt muuta kuin alentunut foolihappo, joka viittasi krooniseen tulehdukseen. Kissan vaste lääkehoitoon oli hyvä kunnes tuli iso takapakki. Nisun sisukaluissa oli räjähtänyt iso tulehdus, jonka paikkaa ei vielä tänäkään päivänä tiedetä. Jossain vaiheessa epäiltiin munuaisaltaita ja sen mukaan kissalle määrättiin antibiootit. Ne purivat ja munuaisaltaat löytyivät seuraavassa ultrassa terveinä. Ehkäpä se oli siellä sitten, se tulehdus? Seuraavalla ell käynnillä oletin kissan olevan jo ihan kondiksessa ja ultrassa löytyikin lähes kunnossa oleva sappi mutta uutena vaivana runsaskaikuinen maksa.

Kissa oksentaa joka päivä in the world

Nyt huonekasvit siirretty sinne, mihin kissa ei pääse, mutta silti oksentaa joka yö. Oksennus on välillä todella haisevaa ruskeaa nestettä, välillä kellertävää vaahtomaista ja välillä tummanruskeaa mömmöä. Joskus oksennuksessa on karvapalloja, mutta ei aina. Harjaan kissaani myös joka toinen päivä, jotta kissa ei nielisi liian paljon karvoja. Mutta mikään ei auta.... Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Oksentaahan ne joo kun syövät ruohoa/heinää, mut et ihan kausia.. #14 Alkuperäinen kirjoittaja Piupula: *muoks* niin ja sitten vähälaktoosista maitorahkaa tai kermaviiliä, jos kissalle maistuu ruoka #15 vaihda ruokamerkkiä, meidän leikattu kolli oksenteli whiskasin purkkiruuasta tosi paljon ja kun sitten vaihdettiin muusta syystä merkkiä niin ei ole juurikaan oksentanut.. #16 Alkuperäinen kirjoittaja ruoka: Peesaan tätä! Meilläkin aiheuttaa oksentelua tietyt ruokamerkit. Esim. kitekatin raksuja ei voi syödä ollenkaan oksentelematta. #17 #18 voiskohan olla tosta ruuasta johtuvaa, yleensä meillä aina samaa kissanruokamerkkiä, mut nyt ollu pitemmän aikaa eri merkkistä.. #19 Voi johtua hyvinkin ruoasta. Minä ostan yleensä Latzin kuuden tölkin pakkauksia, joista yksi kalamaku saa kissat oksentamaan. Nyt joulun aikaan yksi kissoistamme söi kuusesta lamelleja ja sitten oksenteli niitä. #20 Mitä ruokaa siis nyt saa? Oletko kokeillu eläinkaupan ruokia. Minun kissa yökkäili karvapalloja kurkussa ja yökkäily loppu kun ostin kissanruohoa ja ostin eläinkaupan ruokaa joka hajottaa niitä karvapalloja.

Kissa oksentaa / ripuloi - Agria Eläinvakuutus

Karvapallot Äkillinen oksentelu on useimmiten vaaratonta ja voi johtua tilapäisestä vatsan toimintahäiriöstä tai karvapalloista. Karvapallojen oksentaminen on etenkin pitkäkarvaisilla kissaroduilla normaalia. Kissan nuollessa itseään se nielee karvoja ja sulamattomat karvat kiertyvät mahalaukussa pötkyläksi, jonka kissa oksentaa. Karvapallojen oksentelua voi vähentää kissan säännöllisellä harjaamisella. Tukihoito Äkillinen oksennustauti paranee useimmiten oireenmukaisella tukihoidolla. Jos kissa on virkeä ja suostuu juomaan, sitä voidaan hoitaa kotona. Mikäli kissa on alakuloinen, eikä suostu juomaan tai jos oksennuksen seassa on verta, on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Oksentelun taustalla saattaa olla vierasesine tai vakavampi sairaus, esimerkiksi munuaisten vajaatoiminta, haimatulehdus, kilpirauhasen liikatoiminta tai kasvainsairaus. Äkillisesti alkava ripuli paranee yleensä tukihoidolla kotona. Pennulla yleisimpiä ripulin aiheuttajia ovat loiset, ruokavalion muutokset sekä bakteeri- tai virustartunta, aikuisella kissalla puolestaan tulehduksellinen suolistosairaus, aineenvaihduntasairaudet sekä kasvaimet.

Kissa oksentaa joka päivä in minecraft

Lisäksi löytyi selvästi suurentunut imusolmuke, ohutsuoliongelmia ja paino oli tippunut, vaikka kissa söi hyvin. Tässä vaiheessa sovittiin, että se tutkimuksellinen leikkaus tehdään, koska se on ainoa varma tapa saada selville missä kohtaa kissan sisuksia ne tulehdukset on ja siten saadaan myös lääkitys räätälöityä kerralla oikeaksi. Osalla IBD kissoja on diagnoosi annettu huomioiden kissan ikä +röntgen +ultra + laajat verikokeet ja hoito määritelty niiden mukaan. Jos kissa reagoi hoitoon positiivisesti, on diagnoosi siinä. Itse tosin olen tuon leikkauksen kannalla, koska samalla lääkäri näkee kattavasti kaiken vatsaontelossa ja koepaloista saadaan 100% varmuus elimen tilasta. Joulukuun alussa Nisu leikattiin. Koepaloja otettiin useampi. Diagnoosi saapui emailillä 21. 12. 2017. Nilssonilla on IBD ja hänen krooniset tulehdukset löytyvät ohutsuolesta ja maksasta. Miten IBD:tä hoidetaan? Meillä hoito tapahtuu immunosupressivisella lääkkeellä nimeltä Apoquel ja maksaa hoidetaan Adursalilla.

Tulee mieleen, että kissa ahmii raksut kokonaisina/ liian nopeasti. Lääkkeenä voisi olla joko raksukoon isontaminen, raksujen kostuttaminen, raksujen antamisen lopettaminen (eli pakottaa kissa takaisin märkäruokien pariin) tai raksujen syöttäminen aktivointilelusta. Jos oksentelu vaikuttaa kissan yleiskuntoon, kissoihin erikoistuneemmat eläinlääkärit voivat määrätä myös Primperania eli pahoinvointilääkettä. Ainakin meidän Lakulla se vähentää oksentelun määrää. En oikein usko allergiaan, jos kissa oksentaa raksut heti. Esim. kalan tai pähkinän kanssa allergiareaktiot voivat olla nopeitakin, mutta viljoihin elimistö reagoi aika tyypillisesti vasta kun se alkaa sulaa suolistossa. Mutuilen tosin, en ole ammatti-ihminen näissä. Vehnätön ruoka on silti ihan hyvä idea, kissankakka haisee vähemmän. Vehnättömiä ja ilman kasvisproteiinilisää (=koko ilmoitettu proteiini on eläinperäistä) olevia ruokia: Power of Nature, Ziwipeak, Orijen, Acana, Almo Nature Holistic, Applaws, Feline Porta 21 Finest Sensible - Grain Free vehnättömiä ruokia, joissa voi olla ohraa, kauraa, maissia ja/tai maissigluteenia: Sanabelle, James Wellbeloved, Cimiao, ANF, Felidae

Minulla on hoidettavana tuttavan kissa, jota minun oli tarkoitus käydä ruokkimassa kissan kotona, mutta päädyimme kuitenkin hakemaan kissan meille, jotta voimme tarkkailla kissaa paremmin. Tuttavani lähti matkalle tänään aamulla. Kissa on oksentanut n. viikon ajan joka päivä, oksennus on kuulemma ollut keltaista vaahtoa. Kissa syö niukasti, ainakaan tämän päivän aikana hiekkalaatikkoon ei ole ilmestynyt kuin yksi pissa. Kissa oli kotona koko päivän, haimme sen meille vasta illalla, joten niukka ruokailu ja hiekkalaatikon täyttymättömyys ei selity vieraalla paikalla. Kissa on madotettu oksentelun vuoksi neljä päivää sitten, mutta en oikein usko matoinfektioon, koska karva kiiltää. Minulla on itselläni vankka kissakokemus, mutta vastaavaa ei ole koskaan sattunut omille kissoilleni. Jos kysymyksessä olisi oma kissani, veisin sen eläinlääkäriin, mutta tuttavani mielestä se ei ole vielä aiheellista. Toivoisin villejä arvauksia ja kommentteja siitä, mikä kissaa voi vaivata. Itse pelkään jotakin suolistoperäistä juttua, mutta en toki ole varma.

 1. Vendi im teksti
 2. Office 2013 lataus open

Katsomo android tv, 2020