Kasvin Tunnistus Sovellus

Saturday, 3 October 2020

Matleenan blogi: Miten tunnistan kasveja?

 1. Kasvien tunnistus sovellus yle
 2. Sovellus tuo kasvihakemiston taskuusi | Kotimikro.fi
 3. Kenkiä & muotia netistä | ZALANDO - uutuuksia joka päivä
 4. Koskea englanniksi - Sanakirja.org (suomi-englanti)
 5. Tunnista Suomen kasvit metsässä, suolla ja tunturissa | Metsäkustannus
 6. Romanttinen ravintola oulu
 7. LuontoPortti - verkkolehti - Kasvin tunnistus

Kasvien 3 ja 4. tunnistusyritys osoittautui varsin haastavaksi. NatureGate ehdotti viimeisen kahdeksan kasvin kohdalla keltaiselle lajiksi erilaisia alpeja ja leinikkejä tai peltokaalia, rohtoraunioyrttiä ta ukontulikukkaa. Tutkin niitä tarkemmin netistä ja osaa myös kirjasta, mutta mikään ei tuntunut täsmällisesti sopivan kasviin. Hauskoja koevastauksia -sivulla kerrotaan jonkun luetelleen kukan osat seuraavasti: "verhiö, teriö, hetiö, emiö, kukio ja sikiö". Tähän törmäsin, kun yritin selvittää, mitä tarkoittaa, että alveilla "verhiö on syvään liuskainen". Ilman perustietoja ja alan sanastoa on vaikea ymmärtää Googlella löydettyä. Ei hyödytä, että Google niin paljon tietää, sillä ei ole Google-kääntäjää kyseiselle lauseelle. Päädyin siihen, että kyseessä voisi olla joku alpi, mutta tarkemmin en onnistunut asiaa selvittämään. Ruudunkaappauskuvat Google-hausta sanalla alpi sekä alempana alpi +kukka. Usein käyttämäni konsti, kun on jo hajulla lajista, on tehdä siitä kuvahaku. Kuten kuvasta näkyy, alpi-sana löytää Alppeja ja kukkien kuvia sain näkyviin kertomalla, että vain sanan "kukka" sisältävät tulokset kelpaavat.

0:52 Julkaistu 15. 04. 2018 15:58 Applen laitteisiin on ladattavissa Seek-sovellus, joka tunnistaa kasveja ja eläimiä käyttäjän ottamien valokuvien perusteessa. Kyseessä on siis hieman samantapainen sovellus kuin Shazam, joka tunnistaa kappaleen äänen perusteella. Ota kätevämmin kuvia iPhonella! Katso ohjeet yllä olevalta videolta. Luontoharrastajien sosiaalinen verkosto iNaturalist julkaisi hiljattain Seek-sovelluksen, joka tunnistaa eläimiä ja kasveja valokuvien perusteella. Lajeja tunnistamalla käyttäjä ansaitsee palkintomerkkejä ja oppii samalla lisää luonnosta, kertoo My Modern Met –sivusto. Kun sovelluksen lataa, se tarjoaa käyttäjälle listan tämän alueen tyypillisistä hyönteisistä, linnuista, kasveista sekä eläimistä. Kun uusi kuva ladataan, tekoäly analysoi kuvan löytääkseen sille parin. Sovellus lisää kuvan tunnistetusta kohteesta käyttäjän kokoelmiin ja tuo näkyville Wikipedia-infon kyseisestä lajista. Seek hyödyntää tunnistamisessa tekoälyä sekä iNaturalist-yhteisön keräämää dataa eläimistöstä ja kasveista.

[9] Tunteiden tulkitseminen ilmeistä on kuitenkin nykyisellään alkutekijöissään, eivätkä ilmeet ole välttämättä merkkejä aidoista tunteista. [9] Hymyntunnistus [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Hymyntunnistus on kasvojentunnistukseen perustuva toiminto, joka ottaa valokuvan tunnistaessaan hymyilevät kasvot. Hymyntunnistuksella varustetulla kameralla kestää yleensä 1–1, 5 sekuntia kuvan ottamiseen. [12] Älypuhelimissa hymyntunnistus on yleensä vain etukamerassa. Kasvojentunnistukselta suojautuminen [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Ilman käyttäjän suostumusta tapahtumaa kasvojentunnistusta pidetään uhkana yksityisyydelle. [13] Kolmiulotteisen kasvokuvan tunnistamiseen perustuvaa kasvojentunnistusta voidaan käyttää ihmisen tunnistamiseen huomaamatta. [2] Japanin kansallinen informaatiotutkimuksen laitos kehitti vuonna 2015 silmikon, joka hämää kasvojentunnistusta peittämällä silmän ja sen ympäristön tunnistamista häiritsevällä kuviolla. [14] Taiteilija Adam Harvey huijasi vuonna 2017 tehdyssä HyperFace-projektissaan kasvojentunnistusta pukeutumalla lukemattomia kasvoja sisältävään asusteeseen, josta kasvojentunnistusalgoritmi ei kyennyt tunnistamaan oikeita kasvoja.

[7] Tunnistautuminen [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Kasvojentunnistusta voidaan käyttää muiden tunnistautumistapojen korvaajana tai niiden rinnalla rajatarkastuksissa ja tietokoneissa. Windows 10 sisältää biometrisen tunnistautumisen Windows Hello -palvelun, joka mahdollistaa tietokoneelle tunnistautumisen kasvojentunnistusta käyttämällä. [8] Viranomaiset käyttävät kasvojentunnistusta tunnistautumiseen muun muassa lentokentillä. [9] Australia on suunnitellut aloittavansa kesällä 2018 biometriseen tunnistautumiseen perustuvan matkustamisen nopeuttamiseen tähtäävän rajatarkistuskokeilun, jossa yhtenä vaihtoehtona on kasvojentunnistus. [10] Samsung Galaxy S8 -puhelimesta pystyttiin pian julkaisun jälkeen kiertämään kasvojentunnistuksen perustuva lukitus näyttämällä valokuvaa, jossa oli puhelimen omistajan kasvot. [11] Lisäksi kasvojentunnistukseen perustuvaa lukitusta voitaneen huijata ottamalla kasvokuva nukkuvan henkilön kasvoista. [11] Sovellutukset [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Ilmeiden tunnistus [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Kasvojentunnistusta voidaan käyttää yksinkertaisten perusilmeiden tunnistamiseen, millä pyritään yhdessä tekoälyn kanssa tunteiden tulkintaan.

 1. Jyväskylän vuokra asunnot tori
 2. Suomi englanti yhdistys college
 3. Kht tilintarkastaja palkka m
 4. Kulttuurien kohtaamisia arjessa
 5. Helsingin rautatieasema osoite

Katsomo android tv, 2020