Kalkkimaali Keittiön Kaappeihin

Friday, 2 October 2020
 1. Oma koti onnenpesä: Kaapin uusi ilme kalkkimaalilla
 2. Kalkkimaali annie sloan
 3. Arjen Helmiä: DIY: Keittiönkaapin ovet
 4. Hanna Jensen: Kalkkimaalikurssi johti katastrofiin keittiössä | Gloria
 5. KEITTIÖN UUDISTUS KALKKIMAALILLA - Kototeko-käsityöblogi

Olen jo pitkään halunnut kokeilla kalkkimaalilla maalaamista. Siihen tarjoitui viikonloppuna ihan mahtava mahdollisuus, kun mieheni löysi talonyhtiömme roskisten edustalta keittiöömme "uudet" tuolit. Naarmuuntuneet, mutta ryhdikkäät tuolit olivat saaneet roskistuomion jossain perheessä. Meille taas entisöintitarve oli tervetullut bonus. Kaikkein hämmästyttävintä oli se, että tuolit olivat tismalleen sellaiset, millaisia olin meille ajatellutkin tummanruskeiden, rustiikkityyppisten tuoliemme korvaajiksi! Tuolien naarmuuntunut pinta suorastaan huusi pintaansa kalkkimaalia ja sen ne myös saivat. Riittoisa maali riitti vielä keittiön pöydänkin maalaamiseen ja yhteen tarjottimeen. Kun kalkkimaalin makuun pääsee, siihen on vaikea laittaa stoppia. Kaikkein hämmästyttävintä kalkkimaalissa on sen soveltuvuus erilaisiin materiaaleihin. Maalaamiemme tuolien jalat olivat alunperin metallinväriset. Jostain huonekalukuvastosta mieleeni oli piirtynyt metallijalkaisista tuoleista, joissa oli valkoiset jalat.

Oma koti onnenpesä: Kaapin uusi ilme kalkkimaalilla

 • Suomen puolueet
 • KEITTIÖN UUDISTUS KALKKIMAALILLA - Kototeko-käsityöblogi
 • Hullut päivät 2016 lennot ny
 • Ravintola Torilla, Lahden ravintola-arvostelut - Tripadvisor
 • Kalkkimaali annie sloan
 • Personal trainer palkka

Kalkkimaali annie sloan

Valkoiset jalat olivat mielestäni onnistunut valinta ja lopputulos on kivan tyylikäs. - Maali myös tarttui metalliin vaivatta. Sunnuntaina oli ihana kerääntyä perheen kera aamiaiselle uudistuneeseen keittiöön. Olen jo pitkään ollut täysin kyllästynyt kotimme tummaan lattiaan. - Valkoiset kalusteet tuovat ihanasti valoa ja kivaa kontrastia tummaan lattiaan. Ohessa koottuna vinkkejä kalkkimaalilla maalaamiseen. Täytyy todeta, että kalkkimaali on todella ylistyksiensä mittainen. Arki toki vasta osoittaa, kuinka hyvin maali kestää käytössä. KALKKIMAALIN PLUSSAT (miinuksia en ole vielä keksinyt) Maali on paksua ja hyvin peittävää: jo ensimmäisellä maalauskerralla lopputulos on kivan näköinen. Paksuudestaan johtuen kalkkimaali ei myöskään valu kovinkaan helposti. Kuivuu nopeasti. On hajutonta ja vesiohenteista: esimerkiksi maalausvälineiden ja käsien puhdistus maalaamisen jälkeen onnistuu siis ihan pelkällä vedellä. Tarjolla on paljon ihania värejä ja väripigmenteillä maaleista voi myös itse sekoitella haluamansa värisiä.

Arjen Helmiä: DIY: Keittiönkaapin ovet

Hanna Jensen: Kalkkimaalikurssi johti katastrofiin keittiössä | Gloria

Tuossa marraskuun puolen välin jälkeen kirjoittelin teille vähän juttua meidän keittiöstä. Mitä remppaa siellä oli tehty ja mitä oli tulevaisuudessa suunnitteilla? Kyseiseen blogipostaukseen pääset tästä. Aiemmin syksyllä olin maalannut meidän ruokailuhuoneen tuolit kalkkimaalilla ja mähän sitten menin ihan rakastumaan tuohon maaliin. Tuolien maalaaminen oli tosi kova urakka, mutta ilmeisesti se on sitten niin, että kun jotain oikein kovasti haluaa, niin on valmis tekemään vaikka kuinka paljon töitä unelmansa ja haavensa toteuttamiseksi. Niin kävi nytkin. Asiaa kyllä edesauttoi paljon se, että tuo kalkkimaali ei vaadi juurikaan mitään pohjatöitä. Pelkkä maalattavan pinnan puhdistus riittää. Noh, jälkiviisaana voin sanoa, että jos ei halua kaikkien kolhujen näkyvän, niin kannattaa hiukan hioa kolhuisimpia kohtia. Mutta jokatapauksessa tuolien maalaamisen jälkeen aloitin ruskeiden keittiön kaappien ovien maalaamisen valkoiseksi ja niitä oviahan riitti. Nyt työ on kuitenkin tehty ja olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen.

KEITTIÖN UUDISTUS KALKKIMAALILLA - Kototeko-käsityöblogi

Hyllyjen reunaan olen kuitenkin suunnitellut laittavani sellaiset kapeat pitsit, mutta en vain vielä ole saanut aikaiseksi käydä ostamassa niitä. Loppuun vielä pari ennen ja jälkeen kuvaa. Ennen ja Jälkeen. Ennen.. Jälkeen. No, mitäs tuumitte? Kannattiko alkaa näinkin suureen hommaan?

Olen haaveillut pitkään keittiörempasta, joitain suunnitelmiakin jo oli mutta ne on ainakin toistaiseksi nyt jäissä. Oi vaaleus, sitä minä kaipaan. Tumman pähkinän väriset rungot ja tasot keittiössä ärsyttävät niin. Miksi ihmeessä tuli 10 vuotta sitten valittua keittiönkaappien rungotkin tummina? Ne se oli sitä aikaa. Valkoinen maali tekisi runkoihin ihmeitä, toisaalta jänskättää saisiko pinnoista hyvät ja tasaiset. Kuitenkaan keittiö ei ole niin kovin vanha vielä, että ei haluaisi pilata sitä. Yksi tuttavani oli vetänyt tummiin runkoihin dc-fixin, sitä käytetäänkin nykyään paljon. Olishan siinnä hommaa, mutta vitsi miten ilme muuttuisi. Onko teillä kokemusta dc-fixistä? Mutta remppaa odotellessa sain vähän vaaleutta lisää keittiöön kaapin maalauksella. Tuo ihana vanhus oli kaunis myös tummana, mutta peittyi tuonne ruututapetin sekaan. Voi miten pidän sen vaaleasta ilmeestä, tuli niin raikas. Tuskin maltan odottaa, että saan jouluksi ripustaa puolukanvarpukranssit kaapin oviin. Kalkkimaali oli tosi hyvä myös tämän kaapin maalauksessa.

 1. Myytävät
 2. Teatteri jurkka tulevat tapahtumat di
 3. Kotkan sää 10 vrk
 4. Elokuva maailma
 5. Mikä

Katsomo android tv, 2020