Turun Puukottaja Tuomio

Saturday, 3 October 2020

– Isis-järjestön nimissä tehtyjen terroritekojen lukuisuus ja väkivaltaisuus huomioon ottaen on ollut perusteltua, että väestön keskuudessa syntyy yleisesti vakava pelko henkeen, terveyteen ja ruumiilliseen koskemattomuuteen liittyvien yksityisten etujen vaarantumisesta. Syykseen luetut rikokset tehdessään on Bouananen nimenomaisena tarkoituksena ollut tuollaisen pelon aiheuttaminen, oikeus perustelee terrorismirikoksen tunnusmerkistöä. Yllä olevalla videolla Abderrahman Bouananen oikeuskäsittelyn ensimmäisenä päivänä. Oikeus tuomitsi 24-vuotiaan marokkolaisen Abderrahman Bouananen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä elinkautiseen vankeuteen. Miehen passituspaikka on Turun vankila. Mies joutuu korvaamaan uhreille erinäisiä kipu- ja kärsimyskorvauksia yli puoli miljoonaa euroa, minkä päälle tulevat myös huomattavat oikeudenkäyntikulut. Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli syyntakeinen, eli hän ymmärsi tekonsa.

Turun puukotus tuomio

Syyttäjän mukaan siviiliväestöön kohdistunut laajamittainen väkivallanteko aiheuttaa vahinkoa valtiolle. Syyttäjä katsoo, että valtion toiminnan perusta on se, että se pystyy suojelemaan kansalaisiaan. Tätä perustehtävää syytetyn teko on syyttäjän mukaan horjuttanut. Syyttäjä: Tappoi kunnes pysäytetään Syytetty oli syyttäjän mukaan katsellut kuukausia Isis-materiaalia puhelimellaan ja suunnitellut tekoaan reilun kuukauden ajan. Syytetty oli yöpynyt tekoa edeltävän yön ystävänsä asunnolla. – Kaarinan asunnolta lähtiessä Bouanane on ollut kyllästetty Isisin ideologialla. Julkaisemallaan manifestilla Bouanane on tarkoittanut kytkeä tekonsa osaksi Isisin maailmanlaajuista toimintaa, Koistinen sanoi. – Bouanane on sattumanvaraisesti tietyllä painotuksella tappanut ihmisiä niin kauan kunnes hänet pysäytetyään, Koistinen jatkoi. Turun puukottaja latasi vähän ennen tekoaan videon terrorijärjestö Isisille myönteisiin ryhmiin. Videossa on syyttäjän mukaan Isisille tyypillistä sisältöä. Syyttäjän mukaan sillä ei ole merkitystä kohdistuiko teko sotilaisiin, kristinuskoa avoimesti tunnustaviin vai länsimaisiin naisiin.

Syytetty itse kuitenkin pyysi jo ensimmäisenä istuntopäivänä puolustusasianajajansa yllätykseksi puheenvuoron ja sanoi, että hänen oli tarkoitus paeta, piiloutua ja jatkaa veritekoja myöhemmin. Myöhemmin varsinaisessa kuulemisessaan Bouanane kertoi uutena tietona oikeudessa, että aikoi aluksi iskeä Ruisrock-festivaalille. Oikeus ei pitänyt Isisin sotilaana itsensä esittäneen miehen kertomusta luotettavana tältä osin. Kuulemisessaan syytetty kertoi myös, että ainoastaan ensimmäinen joukkopuukotuksen uhreista oli valikoitu. – Ensimmäinen (uhri) oli valikoitu, mutta muut eivät olleet. Päätös ensimmäisestä uhrista syntyi selän takana (paikan päällä), Bouanane kertoi. Puolustusasianajaja Kaarle Gummerus vetosi myös käännösvirheeseen laissa. Hänen mukaansa terroririkosten tunnusmerkistö ei täyty, koska käännösvirheen vuoksi laissa puhutaan vahingon aiheuttamisesta valtiolle esimerkiksi maan sijaan. Tämä tarkoittaisi, että teko pitäisi kohdistaa viranomaisiin tai valtiokoneistoon.

Rauma ja alue · 9. 10. 2018 klo 16:19 Kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan loukkaantui Turun keskustassa tapahtuneessa puukotuksessa elokuussa 2017. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska Turun puukotusjutun pääkäsittelyt alkavat hovioikeudessa ensi vuoden alussa, ilmoitti Turun hovioikeus tiistaina. Hovioikeuden tiedotteen mukaan kahden ihmisen hengen vaatineen puukotuksen valmisteluistunnot alkavat tammikuun toisella viikolla. Varsinaiset pääkäsittelyt alkavat helmikuun puolessa välissä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa marokkolaisen Abderrahman Bouananen elinkautiseen vankeuteen kahdesta terroristisesta tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Bouanane puukotti kymmentä ihmistä Turun keskustassa elokuussa 2017. Poliisi lopulta pysäytti Bouananen ampumalla tätä reiteen. Elinkautisen rangaistuksen lisäksi käräjäoikeus määräsi Bouananen maksamaan satojen tuhansien eurojen edestä vahingonkorvauksia puukotusten uhreille ja heidän omaisilleen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Turun puukottajan Abderrahman Bouananen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja useista murhan yrityksistä elinkautiseen vankeuteen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus näin ollen katsoo, että Bouanane syyllistyi Turussa elokuun 18. päivänä 2017 Suomen historian ensimmäiseen ääri-islamistiseen terrori-iskuun. Tuomittu oli tunnustanut teot, mutta kiistänyt, että teon tarkoituksena olisi ollut aiheuttaa vakavaa pelkoa Suomen tai muiden Euroopan valtioiden väestön keskuudessa. Tämä on olennaista terrorismin oikeudellisen määritelmän kannalta. Oikeus katsoi terroristisen tarkoituksen tulleen todistetuksi. Bouanane oli Suomessa ollessaan radikalisoitunut siinä määrin, että hän mielsi teot tehdessään itsensä ISIS-terroristijärjestön aatteen edistäjäksi ja sen vääräuskoisia vastaan käymän jihadin toteuttajaksi. Hän on halunnut liittää rikoksensa osaksi ISIS-järjestön terroritekojen jatkumoa, vaikka järjestö ei ottanutkaan Turun tekoja nimiinsä.

Viiden viikon istuntourakka saatiin päätökseen, kun Turun puukotusoikeudenkäynnin viimeinen päivä istuttiin tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Osapuolet esittivät omat loppulausuntonsa. Lausunnoissa asianosaiset saivat sanoa oman käsityksensä oikeudenkäynnin aikana esitetyistä todisteista ja siitä, miten tapaus heidän mielestään pitäisi ratkaista. Syyttäjä toisti näkemyksensä siitä, että Turun puukottaja pitäisi tuomita elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehtävästä murhasta ja kahdeksasta samassa tarkoituksessa tehtävästä murhan yrityksestä. Syyttäjän mukaan verityöt olivat omiaan aiheuttamaan vakavaa pelkoa väestön keskuudessa, ne oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla sekä vakaasti harkittu. Puolustus puolestaan edelleen kiisti terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat ja murhan yritykset. Puolustuksen mukaan kyse oli tapoista ja tapon yrityksistä, joista vähimmäisrangaistus olisi kymmenen vuotta vankeutta. Tuomio tulee kesäkuussa Päivän päätteeksi puhuttiin rahasta eli valtion varoista maksettavista avustajapalkkioista.

Turun majoitus

Virnuileva ja kahden ihmisen tappamiseen sitoutunut puukottaja, joka aiemmin myönsi tehneensä tekonsa ihailemansa Isisin nimiin käänsikin kelkkansa. Suomalainen miespuolinen puolustus asianajansa keksi Suomen laissa muka olevan käännösvirheen vuoksi terrorosmi -syytteen. Puolustuksen tehtävä on puolustaa, mutta miksi Siivikkalasta (Tampereen kupeessa) asti täytyy lähteä Turun "toreille" puolustamaan mokomaa rikollista? Rahanahneusko ihmistä oikeuden toteutumisen sijaan ajaa, vai eikö Turun suunnasta/ muualta Suomesta löytynyt halukasta kollegaa? Alhaista puolustaa mokomaa - vai onko? Olenko itse nyt alhainen, kun annan totuutta siteeksi?

 • Putous Finaali Kausi 9 Sketsihahmo Kilpailun Voittaja - YouTube
 • Käräjäoikeus antoi tuomionsa: Turun puukottajalle elinkautinen – Iskusta selvinnyt kertoo tuntevansa iloa, mutta myös surua | Yle Uutiset | yle.fi
 • Turun puukottaja kiinni - Uusi MV-LehtiUusi MV-Lehti
 • Terroristi Abderrahman Bouanane on tuomittu elinkautiseen vankeuteen Turun iskusta – oikeus piti terroritekona
 • STT: Turun veitsi-iskun käsittely hovioikeudessa on peruttu
 • Tallink silja terminaali helsinki osoite
 • Turun majoitus
 • Turun hotellitarjoukset
 • Turun puukottaja aikoi alunperin iskeä Ruisrockiin – Stara
 • Turun puukottaja on esittänyt tyytymättömyytensä tuomioon | Yle Uutiset | yle.fi
 • Mehiläinen Oulu, Oulu, Kauppurienkatu 9

Syyttäjän mukaan keskeistä syytetyn ajattelussa oli se, että länsimaiset ihmiset olivat Isisin vihollisia. Syyttäjän mielestä syytetyn kuulemisella oikeudenkäynnin aikana on saatu tarkempaa tietoa syytetyn ajattelusta. Päivä alkoi teknisillä ongelmilla Päivän ensimmäisiä minuutteja varjostivat tekniset ongelmat. Oikeudenkäyntiä käydään Turun vankilassa, johon yleisö ei pääse. Oikeudesta lähetetään kuvaa Turun oikeustalon saliin kahdeksan, mutta videoyhteys on katkeillut aamun aikana useaan otteeseen. Aamun aluksi syyttäjä, puolustus ja uhrien asianajajat saapuivat oikeuteen. Paikalla on myös yksi puukotuksissa loukkaantuneista, ensimmäistä uhria auttamaan saapunut Hassan Zubier. Hän on seurannut kaikkina 14 istuntopäivänä oikeudenkäyntiä. Myös Turun puukottaja saapui saliin käsiraudoissa. Hän oli pari viikkoa sitten poissa oikeudenistunnosta terveydentilansa takia. Puukotukset tapahtuivat viime elokuussa Turun kauppatorilla. Tekijä on 23-vuotias marokkolaismies. Lue myös: Viimeinen päivä puukotusoikeudenkäyntiä – Mitä maksaa puukottajan asianajaja?

Tapaus käsiteltiin kolmen tuomarin kokoonpanossa. Tuomio tuli kokoonpanon yksimielisellä päätöksellä. Lue myös: Liian hidas turvapaikkaprosessi ja radikalisoitumisen ennaltaehkäisy retuperällä – Onnettomuustutkintakeskus julkaisi Turun puukotuksia koskevan selostuksensa Turun puukotusten tuomio tulee kesäkuussa – Syytetylle luvassa ainakin kymmenen vuotta vankeutta Happonen: Mihin tuoliin päätyy Turun puukottaja? Analyysi: Juoksuttaako Turun puukottaja oikeuslaitosta ja mediaa? Turun epäilty puukottaja esitutkinnan aikana: "Minusta tuli joku toinen, ja sitten minä tein mitä tein"

Katsomo android tv, 2020