Kaisa Mäkäräinen Ikä

Friday, 2 October 2020

– Joukkueeseen tulee koko ajan nuorempia urheilijoita mukaan pyörimään, mutta ei sillä loppupeleissä ole väliä, että oonko siellä seassa 30 - vai 37 - vuotias. Oberhofin maailmancupissa tänä viikonloppuna olevista suomalaisurheilijoista Jenny Fellman on Mäkäräistä 14 vuotta nuorempi, Tuomas Harjula viisitoista. Tältä näytti Kaisa Mäkäräinen maailmancupissa joulukuussa 2005. AOP Iso päätös edessä Aiemmin porukan kolmen nopeimman naisen joukossa olleen joensuulaisen hiihtovauhdissa tapahtui dramaattinen muutos kalenterivuoden 2019 aikana. Viime kaudella, vuoden 2019 puolella, hän oli latuajoissa keskimäärin seitsemänneksi nopein. Sama tahmeus jatkui tämän kauden alussa, kunnes kolmessa tuoreimmassa maailmancupissa hän on ollut kahden nopeimman hiihtäjän sakissa. Kanuunamainen hiihtovauhti on menestyksen elinehto epävarmalle ampujalle. – Palautumisessa ikä näkyy, sen kanssa pitää olla tarkempi. Syksyllä oli sitä, että pikkaisen ahnehdin. En muistanut, että palaudun hitaammin kuin ennen, Mäkäräinen kertoo.

Kaisa mäkäräinen ikea family

Suomalaisen edellinen iso voitto on maailmancupin kokonaiskilpailun ykköstila 2017–18. Se oli uran kolmas cupin voitto. AOP Suomen päävalmentaja Jonne Kähkönen valmensi Mäkäräistä maajoukkueessa jo 2000 - luvulla. Hän sanoo, ettei 37 vuoden ikä ole hiihtovauhtia hyydyttävä tekijä. – Lajin sisältä löytyy esimerkkejä, ettei tuollainen ikä merkkaa yhtään mitään. Ole Einar Björndalen on paras esimerkki, myös toinen norjalainen Halvard Hanevold oli nelikymppiseksi asti menestyksekkäästi mukana, Kähkönen toteaa. Mäkäräinen ei ole vielä julkisesti sanonut, päättyykö ura tähän kauteen. Viime vuonna hän vihjasi, ettei kilpaile enää kotiladuillaan Kontiolahdella maailmancupin kauden 2020–21 avauksessa, mutta valistuneiden arvioiden mukaan edes Pekingin vuoden 2022 olympiakisat eivät ole täysin poissuljettu asia. – Kun urheilija ikääntyy, pitää miettiä, jaksaako ja pystyykö. Kaisa on todella nälkäinen. Se korvaa monta muuta asiaa. Se on toki vääjäämätöntä, että palautuminen on hitaampaa, Kähkönen arvioi.

Nyt vire tuntuu hyvältä, kun viiden kovan kisan kautta sain korvattua tehoharjoituksia. Kaisa Mäkäräinen avaa henkilökohtaisen maailmancupin torstaina Sloveniassa 15 kilometrin kilpailussa. Santtu Silvennoinen " En ymmärrä " Viime kaudella suomalainen voitti maailmancupin kokonaiskisan melko tasaisten sijoitusten turvin. Hän oli 16 kertaa 22 kisassa kympin kärjessä ja kolmen sakissa seitsemästi. Voittoja tuli kaksi. – Toivottavasti tulisi enemmän yksittäisiä tosi hyviä kisoja. Jos välillä sukellan, nousen takaisin pinnalle. Mäkäräinen on Suomen suosituin olympialajin yksilöurheilija. Moni toivoo hartaasti, ettei tämä kausi jää viimeiseksi. – Minulta on 3 - 4 vuotta kysytty lopettamisesta. Toivon, että siihen ei ennen huhtikuuta palata. En ymmärrä, miksi ihmiset ovat siitä niin kiinnostuneita.

Donald trump ikä

Suomalainen on toiseksi vanhin ampumahiihdon maailmancupia kiertävä urheilija. Hän kertoo, että ikä näkyy palautumisen hidastumisena. Kaisa Mäkäräinen, 37, kilpailee viikonloppuna sumun keskellä Saksan Oberhofissa. Jussi Saarinen Kun Kaisa Mäkäräinen ensimmäisen kerran starttasi ampumahiihdon maailmancupissa kaudella 2004–05, hän ei osannut kuvitella, että tarina jatkuu 15 vuotta myöhemmin. – Samanlaista tämä on nyt kuin silloin nuorempana. Päivärutiinit ovat ihan samat ja elämä muutenkin pyörii saman asian ympärillä, lauantaina 37 vuotta täyttävä Mäkäräinen sanoo. Suomalainen on maailmancupin kiertueen toiseksi vanhin urheilija. Ikäpresidentti on 40 - vuotias Magdalena Gwizdon. Puolalainen kamppailee sijoista ynnä muut. Vuonna 1983 syntynyt Mäkäräinen, vuoden nuorempi Sveitsin Selina Gasparin ja vuosimallin 1985 venäläinen Jekaterina Jurlova ovat kiertueen vanhimmat naiset, jotka pystyvät menestymään. Ja heistäkin suomalainen on ylivoimaisesti suurimman menestyspotentiaalin omaava urheilija.

Kaisa Mäkäräinen täyttää 36 vuotta – ikä ei ole este huippumenestykselle

 1. Ikä
 2. Herran kansan juhlasaatossa - Pesonen Matti - Kunto: Hyvä - 15.00€ - Antikvariaatti.net
 3. Kaisa mäkäräinen iha.com
 4. Jakokirja malli ilmainen
 5. Vtt sertifikaatti koulutus
 6. Hot ei
 7. Julkiset hankinnat valitusperusteet
 8. Rahan vaihto thaimaa
 9. Kaisa mäkäräinen ikea family

Santtu Silvennoinen

 1. Miten ladata musiikkia ilmaiseksi
 2. Juha hakola vaalit z

Katsomo android tv, 2020