Macbeth Kansallisteatteri Arvostelu

Friday, 2 October 2020
 1. Kujerruksia: Lavalta: Macbeth (Kansallisteatteri)
 2. Macbeth kansallisteatteri arvostelu lyrics

Taisteluparinaan tällä on Katariina Kaitueen lady Macbeth, vahvatahtoinen ja kunnianhimoinen, mutta sielultaan lopulta herkkä persoona. Seppo Pääkkönen on mainio jalat maassa -henkisenä Banquona ja Karin Paciuksen lordi Lennox jäi myös mieleen kiinnostavana hahmona. Näyttelijäensemble on muutenkin kokonaisuudessaan oikein mainio ja osaava. Esityksen tähtiä minulle olivat kuitenkin Kati Lukan lavastus ja Tarja Simonen puvustus. Kliinisen lasisina ja metallisina kohoavat elementit huokuvat kylmyyttä ja luovat hyvän taustan hahmojen sisäiselle kuohunnalle. Simonen puvustus puolestaan on nykyaikaan kumartava muttei hupsutteleva ja sen värimaailma on kiinnostava. Erityisesti lady Macbethin rikinkeltaiset asut ja tehosteet nousevat komeasti esiin. Max Wikströmin valosuunnittelu korostaa hyvin visuaalisia elementtejä ja luo tunnelmaa. Timo Hietala on säveltänyt esitykseen kiinnostavan äänimaailman, joka viehättää tummuudellaan. Musiikista vastaa monitoimiosaaja Joakim "Jusu" Berghäll, joka kiltissään soittaa lavalla niin kitaraa, rumpuja, saksofonia kuin pianoakin.

Kujerruksia: Lavalta: Macbeth (Kansallisteatteri)

 • Stockmann talvitakit naiset
 • Käännetäänkö oy ltd
 • PP-Traktori - Maatalouskoneiden korjaus ja varaosat
 • Vain elämää konsertti liput
 • Helsinki terveysasema ajanvaraus things to do
 • Brinkhallin kartano kummitus
 • Pop matkavakuutus
 • Likkojen Lenkki 2017 Tampere
 • Kujerruksia: Lavalta: Macbeth (Kansallisteatteri)
 • Kauhavan osuuspankki oulun
 • Naisten jääkiekkomaajoukkue 2019
 • Hirvaskankaan kauppahuone oy

Kuva: Mitro Härkönen Kaatuu ihminen, kaatuu maailma Kevätkaudella Kansallisteatterissa ensi-iltansa saanut Macbeth on kirvoittanut toveripiirissäni niin moninaisia kommentteja, että olihan se lopulta mentävä myös itse katsomaan mistä on kyse. Janne Reinikaisen ohjauksessa ja hänen Eva Buchwaldin kanssa tekemässään sovituksessa tragedia on kokonaisvaltainen. Maailma ja hallitsijat tuhoutuvat ja ihmisen itsekkyys johtaa katkeraan itsetuhoon. Minulle tämä on ensimmäinen näkemäni kokoversio Macbethistä, joten kiinnostavaa tämä oli siinäkin mielessä. Macbeth palaa voitokkaana sotaretkeltään ystävänsä Banquon kanssa ja he kuulevat noidilta ennustuksen, jossa luvataan Macbethin nousevan kuninkaaksi. Mies ajattelee, että odottaa kohtalon täyttyvän itsekseen, mutta vaimonsa Lady Macbethin painostuksesta Macbeth päätyy tekemään entistä hirveämpiä hirmutekoja, jotka syöksevät tämän hulluuteen ja lopulta tuovat tuhon tullessaan. Nimiroolissa nähdään oikein mainio ja hulluuden rajoille uskottavasti vaipuva Antti Luusuaniemi.

Macbeth kansallisteatteri arvostelu lyrics

Yrityksestä Visiomme on tehdä yleisölle Suomen parasta taiteellista teatteria. Haluamme luoda puhuttelevia teatterikokemuksia, joista katsojat poistuvat täynnä uusia ajatuksia ja näkökulmia ympäröivään maailmaan ja yhteiskuntaan. Taiteen tekijöillä tulee olla suhde aiheeseensa, todelliseen ilmiöön, jolla on yhteiskunnallista painoarvoa tai inhimillistä merkitystä. Katsojille tarjoamamme arvo muodostuu kokonaisvaltaisista elämyksistä, jotka liikuttavat, puhututtavat ja herättävät ajattelemaan. Tahdomme vaalia ja kehittää korkealaatuista taidetta, jonka tekijät ovat alansa huippuja. Sitoutuneet ja intohimolla työhönsä suhtautuvat tekijät ovat Kansallisteatterin tärkein voimavara. Vahva yhteisömme haluaa kehittyä ja luoda uutta suomalaista kulttuuria.

 1. Olet rakas minulle
 2. Pearl harbor elokuva restaurant
 3. Tourist olen
 4. Espoon asunnot huoltoyhtiö de
 5. Homeopaattiset lääkkeet

Katsomo android tv, 2020